Прокопиев: Изкарването на чужда кореспонденция е скандал срещу личността

  • 16 май 2014 08:42

  • 2095
  • 10
Прокопиев: Изкарването на чужда кореспонденция е скандал срещу личността
©

Няма лошо някой да има икономически интереси, те да са обявени и да са декларирани. Този мейл, за който става дума, темата не е за конкретни интереси, а за последствията, ако би било взето едно грешно и незаконно решение, ще има последици не само за мен, а за всички данъкоплатци.

Това каза в интервю за предаването на БТВ „Тази сутрин” Иво Прокопиев, бизнесмен, който вчера с едно открито писмо се обяви за жертва на политическо хакерство и поиска официално извинение от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, защото е добил по престъпен начин негов мейл, изпратен на 6 май до журналистите от медийната група „Икономедия” по темата с подготвен сценарий за вземане на лицензите на ЕРП-тата преди изборите.

Той настоя Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да се извини не само на самия него, но и на всички мислещи независими българи с достойнство. Прокопиев заяви, че в писмото става въпрос, че ако би било взето едно грешно и незаконно решение, ще има последици не само за него, но и за всички данъкоплатци.

„В писмото няма нищо, което да сочи към някакъв мой интерес, някаква уговорка, някакво задкулисие. Има един принципен проблем, който аз съм видял, че става много голям и аз съм си казал мнението. Най-голямото доказателство, че това не е някакво задкулисие, е, че информацията от този мейл не е публикувана в „Капитал”. Това нещо не е било предназначено да се публикува. Скандалът не е в мейла. Скандалът е, че политик, който има претенцията да бъде лидер на една от двете основни политически групи в Европа, вади лична кореспонденция, свършили са му всички други аргументи и това е основният акцент, едва ли не, в цялата предизборна кампания на социалистите. Ако обърнахте внимание, вчера те не се занимаваха с техните политически опоненти, не се занимаваха със смисъла на тези европейски избори, за какво се бори България, какво искаме да постигнем през следващия период, какви са нашите цели. Ние избираме депутати в Европейския парламент, не ровим в чуждите имейли.

Това изкарване на мейла аз го определям като голям скандал срещу личността на журналистите и като опит за сплашване не само на нашата редакция, а за всеки, който си позволява да бъде независим. Защото това е един голям размахан пръст на всеки, който си позволява да казва нещо, което, между другото, е абсолютно вярно, аз стоя зад всеки един от изводите в този имейл, и го казва публично – той е следен, той е тероризиран, той е подслушван и т.н. Това е абсолютно престъпление. Всички, които сме в тази кореспонденция, сезирахме прокуратурата, за да започне разследване”, каза още Иво Прокопиев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2095 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Иво

2014.05.18 | 13:55

10
А мръсните ти порчъки не са ли гнусни, Прокопиевчо? Докога ще манипулираш хората?

2014.05.18 | 08:08

9
СТАНИШЕВ ПАК СЕ ИЗЛОЖИ

2014.05.18 | 08:08

8
Този престъпник ограби държавата, взел да се жалва за кореспонденция! За затвора е този брутално нахален тип.

2014.05.18 | 08:07

7
Az simpatiziram na GERB i na Prezidenta,no v tozi slu4aj,Stani6ev e prav,ne mi puskat posta s obiasnenie ZASHTO e taka.

2014.05.18 | 08:06

6
Ма....та ви копелдашка!Бах ти крадливата и нагла пасмина,дето се наройхте за 25 г,И всичките,все баш-бизнесмени.От тате и дядо ли наследи милиони,централи и медии бе,наглец?Но ние сме си виновни,че ви подарихме условия да грабите безогледно.И сега се пъчите,с откраднатото,зашото така било по Европейски.Ще ядете дървото,ей,защто търпилото на ганъо се изчерпа.
stoiko

2014.05.18 | 02:10

5
G-n Prokofiev,Tozi negodnik nikoga njama da se izvini,tvardo srestu nego i cjalata mafija okolo nego.
ясен

2014.05.17 | 19:50

4
Идва ми се да нащипя червените бузи на тоя руски обущар ! Семейство Прокопиеви са долни лъжци и престъпници !

2014.05.17 | 19:50

3
Внимателно огледайте гнусното лице на този олигофрен,той стои в основата на грабливите ни монополисти "Топлофикация"

2014.05.17 | 19:50

2
Това гнусно леке,аверче на Тиквата трябва да гние в затвора доживот.
SOS

2014.05.17 | 19:50

1
ТИ НЕ СИ ЛИЧНОСТ.ТИ СИ ГНУСНА,СВИНСКА МУТРА С ТВОЕТО ЧЕРВЕНО СВИНСКО ЛИЦЕ СИ МНООООООООГО ГАДЕН.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини