Парламентът ще избере Лиляна Павлова за регионален министър

  • 09 септември 2011 07:13

  • 1598
  • 0
Парламентът ще избере Лиляна Павлова за регионален министър
©

Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще започне в 09.00 с гласуване на решението за персонални промени в правителството за назначаване на новия регионален министър Лиляна Павлова. Тя ще поеме министерския пост след като Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подаде оставка, за да участва в надпреварата за президент, издигнат от ПП ГЕРБ. В 10.00 часа министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще представи доклад относно развитието на приоритетните за България теми и досиета по време на Унгарското председателство на Съвета на ЕС от януари до юни 2011 г., и за основните приоритети по време на Полското председателство на Съвета на ЕС до края на тази година.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа с разискванията по питането на народните представители Мая Манолова, Хасан Адемов, Янаки Стоилов и Нигяр Джафер към вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи относно прехвърлени 1,4 млрд. лв. от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към фискалия резерв.

След приключването на разискванията премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще отговори на два депутатски въпроса – относно цялостната политика на правителството в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и относно сключване на трудов договор с председателя на Селскостопанската академия.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа също ще участва в парламентарния контрол с отговорите на 5 депутатски въпроса и питания. На 4 въпроса от народни представители ще отговаря финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. В парламентарния контрол ще вземат участие и икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото, здравният министър д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Novini.bg
1598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини