Работи се за отпускане на повече средства за археологически разкопки, обяви министър Стоянович

  • 08 май 2014 15:15

  • 1733
  • 0
Работи се за отпускане на повече средства за археологически разкопки, обяви министър Стоянович
©

Работим за отпускане на повече средства за археологически разкопки в България. Миналата година парите бяха около 1 милион, сега ще се "борим" за повече. Всичко е в ръцете на финансовото министерство. Това каза днес пред журналисти в Бургас министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

До няколко дни ще има информация и какви средства ще бъдат отпуснати на разкопки в Созопол, заяви министърът. Все още археолозите не знаели какви суми ще получат за разкопки, защото процедурата продължавала в момента.

Министърът пристигна в Бургас за среща с австрийски туристи. Пред министъра те заявиха, че са събрали дарение за Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел. Австрийците почиват в курорта "Слънчев бряг" по линия на Съюза на пенсионерите в Австрия. Миналата година те отново направиха дарение в музикалното училище. Тогава с парите бе подменена мебелировката в учебното заведение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини