Цачева към БСП и "Атака": Не допускайте грешките на ГЕРБ. Смешни сте

  • 08 май 2014 10:00

  • 2633
  • 17
Цачева към БСП и "Атака": Не допускайте грешките на ГЕРБ. Смешни сте
©

Предлагам да излезем от празното говорене. Няма как да отминем поводът, до който се стигна до този срам. Няма отговор кой подведе ПГ на Коалиция за България, за да положат подписите си под този законопроект за разследване на среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с шефа на EVN във Виена. Не виждам хората тук, които твърдяха, че президентът нарушава Конституцията. Към колегите от "Атака" и от Коалиция за България мога да кажа да прочетат стенограмата от заседанието преди две години. Това решение е противоконституционно. Това заяви депутатът от ГЕРБ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от трибуната на НС.

Ако вие гласувате и подкрепите създаването на комисия за временна комисия, която да проучи дейността на ЕРП-тата, както и дружествата с концесия за добив на природни богатства и контактите им с "представители на държавата, вие обезмисляте работата на три други комисии. Защо трябва да създаваме временна анкетна комисия след като вече има такива. Целта на това решение е да се злепостави президентът, категорични са от ГЕРБ.

Кой каза, че това е нерегламентирана среща, попита Цачева. "Кой може да държи сметка на срещите на президента, след като той е безпартиен и независим. Кой определи това? Правите ни за пореден път смешни. Кажете направо, че искате комисия за президента, но не ви стиска. Съберете подписка за импийчмънт, ако смятате че има нарушение на Чл.1 от Конституцията".

"Вие от БСП се явихте като пълнежа на "Атака", който да си сложи подписа под нещо, което няма да мине. Нека да не обиждаме поне НС, да махнем първата част и да остане желанието ви за разследване на президента. Нека да не се излагаме повече. А кога ще се вдигне цената тока? - след изборите. Но до изборите ще правим комисии, ще губим времето на гражданите. Това решение ще бъде поредният срам за НС. Ние направихме същата грешка преди две години, признаваме си, и ви призоваваме да не я допускате и вие. Помислете си какво правите, категорична е Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Станислав Станилов от "Атака" в реплика към това изказване заяви: "Когато се говори за манипулации, нека си припомним действията на ГЕРБ и на Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, която стана кривогледа от правене на знаци. В нашето предложение не е споменат г-н Плевнелиев, нито министър-председател. Смятаме, че тези връзки са прекалени и трябва НС и обществото да се концентрират върху това. Ако останат ЕРП-тата да действат по този начин неминуемо цената на тока ще скочи. Ако се отнеме лиценза на ЕРП-тата и се направи държавно дружество, както е в Унгария, тогава цената на тока няма да се вдига, заяви Станилов.

Според БСП опозицията лъже, че ЕРП-тата са приватизирани от тях. "От вас не съм го очаквал, три пъти излъгахте от тази трибуната на НС. Никога и нито един дял на ЕРП-тата не е приватизиран по времето на тройната коалиция. Февруари месец, когато излязохме по улиците беше заради порочните връзки и ще продължим да го правим, а вие го наричайте популизъм, ако искате, заяви Ерменков.

Цачева се съгласи, че понякога мнозинството е подвежда по теми, които звучат популистки. "Сигурно е имало моменти, когато и ние сме го правили. Именно заради това, че вие дойдохте да управлявате като коректив, за да не допускате грешките на ГЕРБ не го правете. Други органи трябва да се заемат с този въпрос. Това което се прави показва, че институциите не си вършат работата и в тях работят некомпетентни хора. Именно това, че председателят на енергийната комисия се е скрил в масовката показва, че срамът е голям".

Предложението на депутатите от "Атака" да се създаде временна анкетна комисия за Предложението на националистите за комисията е заради тайната среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и факта, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал" доведе до нови спорове в НС. Според ГЕРБ това предложение противоречи на Конституцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2633 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2014.11.20 | 16:40

17
Толкова грешки като герб никой не може да допусне, дори да се опитва всеки ден на макс!

2014.11.20 | 16:39

16
ЕРП-тата са крадци ! Цял народ го знае и скочи срещу тях ! Само ГЕРБ не го вижда , защото са купени ! Долу !

2014.11.20 | 16:39

14
Никога ГЕРБ не са заставали на страната на ЕРП-тата просто искат да се спазват законите за да не позволим на ЕРП-тата да ни осъдят защото сумите ще са колосални и народа ще трябва да ги връща.Никой не може да каже кой стои точно зад тези ЕРП-та и дали целта им не е точно ЕРП-тата да ни осъдят и да приберат едни големи суми като обезпечения които не се знае в кой джоб отиват.Тези манипулации за пред хората са едно но истината не се знае каква е затова нека да не се бърза и да се проверят всички възможни варианти.

2014.11.20 | 16:39

15
Единствено фалш и лицемерие от "управляващите" ни , за толкова време не можаха да решат въпроса с ЕРП-ата , а сега и ще вдигат тока.

2014.11.20 | 16:38

13
То от както е започнало това НС никаква работа не се върши а името му е НАРОДНО демек за да служи на народа.На практика по цял ден ни занимават с проблемите между партиите и си гласуват само закони за да обслужват интересите си.Като не може да заработи нека да го разпуснат.
долен СПИДЕРОВ

2014.05.12 | 10:46

12
смачкан е гъзът на ибрика цепи го рязаният кардан на доган

2014.05.12 | 10:41

7
МАЧКАЙ ВОЛЕНЕ! МАЧКАЙ ТАШЕВА ! МАЧКАЙ, МАЧКАЙ БЕЗРОДНАKТА ПРОДАЖНА МРЪСНА СГАН - АНТИБЪЛГАРСКА! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СА С ВАС И КАУЗАТА НА АТАКА! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! ДА ЖИВЕЙ!!!

2014.05.12 | 10:46

11
ne mersi, ataka sa turci
min4o

2014.05.12 | 10:45

8
pusteeschi zemi bol motikata i na nivata nazionalist na prikaski

2014.05.12 | 10:46

10
Ama ne proveriavaite, ne go pravete, ne stavaite smeshni, Prezident ne se proveriava, toi moze da si pravi, kakvoto si iska, niama v Konstituziata takova nesto, prestanete................. -kaza Damata ot Gerb.
MARABA ANADOLSKİ

2014.05.12 | 10:45

9
İMA Lİ NESCHTO ,KOETO TE DA NAPRAVİLİ PRAVİLNO İ DA E DALO DOBAR REZULTAT?

2014.05.09 | 08:14

3
ГЕРБ са смачкани ! БРАВО на ТАШЕВА ! БРАВО на АТАКА ! САМО № 20 !
долен СПИДЕРОВ

2014.05.12 | 10:41

6
много си напушено бе фашистко изродче ненормалника днес ви е дал двойна доза ...

2014.05.12 | 10:40

5
Тази не участваше ли във филма "Мумията", в ролята на мумията?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини