Георги Първанов: Президентът е с вързани ръце за реформата на съдебната система

  • 05 септември 2011 15:54

  • 800
  • 4
Георги Първанов: Президентът е с вързани ръце за реформата на съдебната система
© Булфото

Надявам се на максимална деперсонификация на кампанията, за същински дебат това каза на пресконференция в Плевен президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Радвам се, че най-сетне имаме кандидатура от ГЕРБ, което канализира и самия президентски дебат, допълни той.

Най-настойчиво послание бе, че Росен Плeвнелиев ще работи за стратегически дебат за бъдещото развитие по основните приоритети за страната. Коректно ще е да се отбележи, че досега президентската институция е провокирала такъв дебат, посочи Първанов.

Когато дебатираме за приоритети, президентът може да помогне много, но аз се питам какво направи правителството. Институциите имаме сходни виждания за приоритетите, но те да не са само декларативни, каза президентът.

Според него е необходим дебат по здравната реформа, по образованието. По думите му на кандидата за поста ще се наложи да отговаря по важни въпроси за несвършеното от правителството в тези сфери. Бих предложил един такъв дебат да бъде изнесен пред скоби. Да се говори по приоритетите, но и по реалните мерки, които ще бъдат взети, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Президентската институция няма отношение към съдебната власт, като изключим, че президентът преподписва, т.е. носи солидарно отговорност за някои решения, посочи Първанов в отговор на упреците, отправени от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че президентската институция е виновна за зациклянето на реформата в съдебната система, направени при представянето на кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ.

Не бива да се посяват прекомерни очаквания към президентската институция. Досегашният правосъден министър имаше много повече лостове да ускори съдебната реформа, отколкото ще има вицепрезидентът, който има твърде скромни правомощия, посочи Първанов.

Призовавам ГЕРБ в това число и министър-председателя все пак да прочетат тази Конституция. Промени във функциите на Конституционния съд са обект на промени в самата Конституция. Иначе реформата в съдебната власт трябва да продължи. Тя не може да бъде привнесена отвън или наложена от някоя друга институция, често по субективни причини. Тя трябва да бъде генерирана от хората отвътре, каза още Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
800 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AJ4A

2011.09.06 | 16:47

4
Гоце си отива, но кой се задава ????????????? Нескритият комунист Калфин ........ Комунистическата снаха с политическа кариера в евроструктурите, дължаща се на тройната коалиция М. Кунева или тайното оръжие на комунистите ............... Плевнелиев и досегашната министърка на правосъдието. Съвременният гръбнак на комунизма - строителния бранш, в който са съсредоточени най-крупните финансови интереси на комунистите, свързани със "заграбването" на инфраструктурата на държавата и домогването до най-големите евро-фондове, в едно със съвременната кръвоносна система на комунизма - правосъдната система, осигуряваща на другарките и другарите безнаказаност и недосегаемост. Или Герб нарочно издигат кандидат за вице от най-критикуваната власт - правосъдната, за да загубят умишлено изборите и за да има после с какво да оправдават НЕЖЕЛАНИЕТО СИ да се оправи тотално държавата, или отправят много важен сигнал към Запада - "може да критикувате съдебната система, но хората я обичат, вярват й и затова гласуваха министърката да стане вицепрезидент"!!! Каквато и да е причината, истината май взе да излиза наяве - ПРОМЯНА ДА НЯМА И ПРИ ГЕРБ!!! е, НА КОЙ СЛУЖИ ТОГАВА БАТ-кови БОЙКО ............. ???? То е ясно отдавна и скоро вече никой няма и да го крие. Да му мислят тези, които ходят да гласуват с надеждата, че се е намерил Месията .......... от Банкя !!!!
jorj

2011.09.06 | 15:00

3
Агент Гоце,мишката Станишев и всички социалисти,комунисти и вся остальная красная сволач трябва да бъдат изгонени със бич,цементови колове,лопати и мотики от България
Az

2011.09.06 | 14:09

2
.... dano e skoro denia v koyto niama da te pitat zurnalistite za mnenie, cherven bokluk! Gadi mi se ot krivite ti zabi i zlobnite ti malki ochichki!!!!!!!!!!!!!!!!!
Николова

2011.09.06 | 14:08

1
Каквото и да кажеш е много късно! Имаше доста години да направиш нещо за народа който те е избрал ти обаче като всеки комунист предпочете да говориш врели некипели и докато народът ти се гърчеше в бедност ти се нагуши ,купи грамаданските апартаменти на синовете си спортуваше най-скъпият спорт-ловът и се забавляваше с любовни истории!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини