Миков: Принципите на Търновската конституция са актуални и днес

  • 15 април 2014 13:01

  • 1292
  • 4
Миков: Принципите на Търновската конституция са актуални и днес
© Булфото

Принципите на Търновската конституция са актуални и днес и са част от модерната ни Конституция. Те очевидно са правени с поглед в бъдещето и изконното усещане за свобода, въплътено в Търновската конституция е актуално и днес, ще бъде актуално и занапред, каза още Миков по повод на честванията, посветени на 135 години български парламентаризъм. Това каза председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно пред журналисти.

Президентът е особено активен в атаките си срещу законодателната дейност на парламента. Големият проблем е, че политиката, която се прокарва, не се споделя от президента, категоричен е Миков.

Той се намесва директно чрез отлагателното ветото в политическите решения, които засягат социални въпроси, въпроси за потребителския кредит, които засягат милиони български граждани. Тук сигурно имаме политически спор, в който президентът използва конституционния механизъм на отлагателното вето, но смятам, че парламентът ще има сили да реши въпроса, коментира Миков.

Председателят на Народното събрание коментира и злоупотребата с лична данни от страна на ЦИК. "Комисията за личните данни да започне да функционира по-сериозно, посъветва той. "Всички закони трябва да се спазват и постоянната им промяна с оглед на нарушаването им не води до някакъв резултат. Не трябва да мислим непременно за промяна на законите", поясни Миков.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1292 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.04.15 | 19:06

4
НОВИНАТА Е СИДСЕОВ Е СПАЛ ПРИ ДОГАН В САРАИТЕ.

2014.04.15 | 15:50

3
Налага се САМО една промяна ! АТАКА на ВЛАСТ с ВОЛЕН ПРЕМИЕР !

2014.04.15 | 15:50

2
ЗАКУЕХ СЕ. ОПС.

2014.04.15 | 15:50

1
АТАКА 22 % ! БСП 9 % ! ГЕРБ без печатниците най-много 8 % може би , едвам , но не е сигурно ! Едва ли , защото ТИКВАТА е осран !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини