Борисов за Митрева: Нахалство - няма политически натиск

  • 18 май 2011 16:42

  • 582
  • 0
Борисов за Митрева:  Нахалство - няма политически натиск
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г определи като нахалство твърдението на освободения управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева, че върху нея е оказан политически натиск, за да си подаде оставката. Тази оставка е депозирана, защото беше необходимо, каза пред журналисти в Пловдив премиерът.

Борисов посочи, че от 28 дирекции в НОИ, само четири се оглавяват от членове на ГЕРБ. Останалите 24 са хора на тройната коалиция. „Аз питам за това кой назначи другите 24 и на кои политически партии са членове те”, каза Борисов.

Той изтъкна, че днес от изказването на Митрева е разбрал този факт и никога досега не е говорил с нея по никакъв въпрос, освен когато е поискал да спре хонорари за 30 000 лева, които служители на НОИ са щели да си поделят. По думите на Борисов този факт красноречиво говори, че партия ГЕРБ не е правила чистка по политически причини.

В момента обаче политическата отговорност носи единствено партия ГЕРБ и съвсем логично е тези 24 шефове на дирекции на НОИ да са блокирали работата досега, каза Борисов.

Той бе категоричен, че ревизия на дейността на НОИ ще има.

Министърът на финансите Симеон Дянков допълни, че още през месец октомври, когато е подаван бюджетът на НОИ, е било ясно, че той е нереален и влиза в реален дефицит и тогава е станало ясно, че институт трябва да има нов управител.

Последвайте канала на

Десислава Станева
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини