Иван Костов призова за оставката на Митрева

  • 18 май 2011 10:07

  • 1193
  • 0
Иван Костов призова за оставката на Митрева
©

Синята коалиция призова депутатите да гласуват депозираната оставка от управителя на НОИ Христина Митрева.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - изтъкна, че всъщност с внесените мотиви Митрева казва, че доверието на Народното събрание и законовите гаранции не са достатъчни.

По думите му е необходимо доверието на министър-председателя, на министъра на финансите и на управляващото мнозинство. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - постави въпроса, може ли оставката на един администратор да реши проблема на НОИ.

Той каза, че по всичко личи, че Митрева си е останала администратор, въпреки че временно е била облечена в доверие от Народното събрание. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - посочи, че последно в мотивите на Митрева е посочено, че се дестабилизирала институцията със снемането на доверието.

„Като цяло – кое дестабилизира една институция повече от оставката на нейния управител?”, попита Костов. По думите на Костов с оставката си Митрева признава, че в България една от най-важните институции, в която са вперени очите на повече от два милиона пенсионери зависи от министър-председателя.

„Всъщност щом ви е необходимо доверие институцията ви е била в криза още когато сте я поемали”, каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

„Институцията си е силно дестабилизирана в момента и аз бия тази камбана”, отбеляза той. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - каза още, че оставката на администратор автоматически посочва лицата, които трябва да поемат отговорност – министър-председателят, министърът на финансите, министърът на труда и социалната политика.

„Много лоша услуга е направила г-жа Митрева. Аз призовавам колегите ни да гласуват тази оставка”, апелира Костов и подчерта, че очевидно г-жа Митрева не е лицето, което може политически да поеме цялата отговорност и очевидно не е човек, който може да се справи с тази задача.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини