Левицата поиска прозрачност около казуза “Митрева”

  • 18 май 2011 10:17

  • 515
  • 0
Левицата поиска прозрачност около казуза “Митрева”
©

"Подадената оставка на председателя на НОИ Христина Митрева е повод да се поставят въпроси за състоянието на НОИ, на осигурителната система в България, на изпълнението на бюджета на института.

Пропускането на тази възможност да бъдат обсъдени тези важни въпроси и всичко да бъде сведено до формалната процедура по освобождаването на Митрева от Народното събрание, говори за недостатъчната сериозност в отношението на парламента".

Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов, при обсъждането на приемането оставката на Митрева в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Според Стоилов, става дума за упражнен политически натиск, което се случва в политиката и е добре, че това излиза като информация в обществото.

По думите му, в името на стабилността на институцията по принцип ръководителят й е длъжен да се съобрази с натиска.

„В случая обаче в парламента би трябвало много по-ясно и категорично да се говори за начина, по който се назначават и освобождават ръководители на органи, които са независими и имат много важни функции и от тяхната дейност зависи стабилността на цялата финансова система”, посочи Стоилов.

Последвайте канала на

515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини