Дилма Русеф идва в България

  • 02 септември 2011 13:21

  • 2339
  • 0
Дилма Русеф идва в България
©

Президентът на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще посети България, заяви министърът на външните работи Николай
Младенов след срещата си днес с бразилския си колега Антониу Патриота, съобщиха от МВнР.

Точните дати на визитата ще бъдат уточнени допълнително. "България и Бразилия имат традиционно активни икономически и политически връзки", отбеляза Младенов. Двамата министри са обсъдили отношенията между двете страни в сферата на икономиката, търговията, образованието, науката и здравеопазването. Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 е дал като добър пример за сътрудничество закупуването от българския национален превозвач на нови самолети, произведени в Бразилия.

Министрите Младенов и Патриота са разговаряли и за ситуацията в Сирия. "България благодари на Бразилия за нейната конструктивна позиция и конкретно за нейния принос при гласуването на осъдителната резолюция за Сирия в Съвета по правата на човека към ООН. Използвам случая да призова сирийските власти да прекратят насилието и да осъществят обещаните реформи", заяви Младенов.
България ще се включи по време на предстоящото заседание на Общото събрание на ООН в Ню Йорк в съвместната инициатива за открито управление на президентите Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, допълни българският външен министър.
От своя страна министър Антониу Патриота е подчертал, че президентът Дилма Русеф, която е тясно свързана с България, с
нетърпение очаква да посети родината на своя баща. Той заяви още, че освен на двустранно равнище, Бразилия е отворена за
сътрудничество с България при реализирането на проекти на територията на африканския континент, както и че оценява високо конструктивния политически диалог с България по отношение на Балканите.

Последвайте канала на

БТА
2339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини