Първанов с критики към БСП и ГЕРБ

  • 09 април 2014 09:40

  • 1590
  • 4
Първанов с критики към БСП и ГЕРБ
©

В Ямбол Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на Р България /2002-2012/ отправи серия от критики към настоящото държавно управление по време на срещата си с граждани в залата на местното читалище „Съгласие“, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Президентът обясни, че АБВ се явява с отделна листа след проведени множество битки и с държавното управление по времето на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, и със сегашното, което никак не е оправдало очакванията на българите. Една от големите дискусии с ГЕРБ се отнасяше до размера на бюджетния дефицит – да се увеличи до 3%, така, че да може със заложените в бюджета пари да се финансира солидна реформа в здравеопазването, образованието и да се разплати държавата с бизнеса, обясни Първанов. „ Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи се отказа, тогава той заложи идеята за нулев бюджетен дефицит и разбира се, после се оказа, че това е непостижимо и не разбрахме каква е неговата бюджетна философия“, коментира президентът. И заяви, че годините на управлението на ГЕРБ са три загубени за България години.

Другата голяма дискусия с ГЕРБ беше за енергийната политика и колебанията около проекта „Белене“, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и уточни, че това е причината за неговата критичност към енергийната политика на партията на Борисов. „Бях критичен към тяхната социална политика, за икономическата политика няма да говоря, защото такава практически липсваше. Кадровата политика ще бъде тема на отделен коментар“, каза още Първанов. „Мина време, имаме ново правителство и възниква въпросът дали това ново правителство оправда очакванията на българските граждани. Уви, моят отговор е – не“, заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Оказа се, че правителството, което се създаде от „тайната коалиция“ – БСП, ДПС и подкрепящата „Атака“ – това правителство се оказа едно слабо правителство, коментира президентът. И обясни, че кабинетът няма ясна икономическа политика, затъва с всеки изминал ден по енергийните въпроси. „Много се опасявам, че енергийната бомба ще избухне в недалечно бъдеще, може би малко след изборите“, прогнозира Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Той критикува и външната политика на правителството, като за пример даде позицията и на правителството, и на подкрепящите го партии, по отношение на кримската криза и Русия и западните искания, претенции и натиск към Русия. И отново посочи фактът, че парламентарните партии не стигнаха до съгласие, а в президентството се изработи позиция, която е най-антируската позиция в историята на България от Освобождението до сега. „За мен е необяснимо и непростимо. Още по-непростимо за мен беше това,че в „отряда на ястребите“ се нареди и левицата, която знаете, винаги е имала своите топли чувства към Русия“, каза Първанов и подчерта, че в случая не става въпрос само за исторически сантимент, но и за добре осъзнати икономически отношения. Евентуалните икономически санкции ще засегнат директно нашия туризъм, енергетика и търговия, обясни президентът. “В момента, в който тръгнаха тези икономически санкции за Русия, „Южен поток“ беше дотук. Преди това спряха „Белене“ – милиарди инвестиции, възможности за десетки хиляди нови работни места“, коментира още Първанов.

Сред останалите критики, които Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в отправи към държавното управление по време на срещата си с граждани на Ямбол, е задкулисието на вземаните стратегически решения за страната, скандалите около сформирането на ЦИК и кадровата политика. В Ямбол днес е поредната спирка на спектакъла на Николина Чакърдъкова „Да съхраним българското“ – инициатива, подкрепена от АБВ. Гости на спектакъла са президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, кандидатът за евродепутат от листата на АБВ д-р Драгош Методиев и други представители на формацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1590 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2014.04.10 | 17:43

4
Те никога не са оправдавали, очакванията на хората.
Tomi Petkov

2014.04.09 | 17:42

3
Отново оценки, които са абсолютно безпочвени. Правителството се старае прекалено много за да направи положението по-добро.

2014.04.09 | 17:42

2
Гоце, я разкажи как направи Големия шлем - вместо евтин газ да купуваме по-скъп. А Южен поток няма да има. Няма да има и големи пари, но добре че разцепи БСП-то. Гоце, политиката е за умни хора - не е като да стреляш по архари.
Ema Krusteva

2014.04.09 | 17:41

1
Някакви Първанов да критикува сегашното управление е много несериозно.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини