Само МВР и Министерство на здравеопазването ще летят с Авиоотряд 28

  • 09 април 2014 09:35

  • 1124
  • 1
Само МВР и Министерство на здравеопазването ще летят с Авиоотряд 28
©

Само МВР и Министерство на здравеопазването ще могат да летят при спешни случаи с правителствения Авиоотряд 28. Това предвижда новият правилник на отряда, който ще бъде гласуван на днешното заседание на правителството. В правилника се забранява извършването на частни полети. Правилникът предвижда още самолетите да могат да се използват от националните отбори в съответните спортове, но с поръчка от спортното министерство, одобрена от министър-председателя, съобщи "Дарик".

Всяко пътуване ще се разрешава от министъра на транспорта, а за да летят с правителствен самолет, министрите трябва да имат заповед за командировка, подписана от премиера.

Заради нередности в работата на авиоотряда прокуратурата дава на съд бившия шеф на звеното Пенчо Пенчев. Той беше обвинен в длъжностно престъпление за това, че е издавал заповеди за полети за нуждите на лица, които не са били част от правителството.

Заради воаяжите на властта бе създадена и парламентарна анкетна комисия. Докладът от работата ѝ беше предаден на прокуратурата. Сред полетите, които прокуратурата е проверила е превозването на телето Бойка, което беше подарено на експремиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Според доклада бившите управляващи са използвали държавния авиоотряд за предизборни цели.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.09 | 15:45

1
Тъпанари!Ако може самолетът да се използва за частни цели,като не се пречи на останалата му дейност и се печелят пари,защо да не го прави?Защо да не лети?Така и екипажа ще си провеждат задължителните часове и ще се печелят пари за ремонти и други нужди.Това правителство е некомпетентно!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини