Първанов: БСП е заложник на ДПС

  • 02 април 2014 19:10

  • 2567
  • 6
Първанов: БСП е заложник на ДПС
©

На всички ни ще бъде трудно да мотивираме не само левите, но и десните избиратели на предстоящия евровот.

Това заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на България /2002-2014/ на пресконференция в Шумен, съобщиха от пресцентъра на движението. В отговор на журналистически въпрос, той коментира, че българите са разочаровани от политиката - и от политиката на предишното правителство, и от тази на сегашното, трябва да признаем, че има разочарование от целия преход, каза още Първанов. На въпроса за ДПС и участието й в държавната власт Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заяви, че шуменските депутатите Иван Иванов и Димитър Дъбов носят пряка отговорност за това, че направиха БСП заложник на ДПС, особено в кадровата политика, която се формира извън „Позитано“. „За това отговорността е на г-н Дъбов, той това ще трябва да обясни на избирателите", каза прзидентът.

В Шумен Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заяви, че сегашното управление изневерява на основните леви ценности – и със заявените политически решения, и с неизпълнени предизборни обещания. За пример той посочи обявената позиция по въпроса за Русия и Украйна. „Имам предвид случващото се на КСНС, където ръководството на БСП и половината от ИБ подкрепиха документа, който е най-антируския документ в новата българска история. Дават ли си сметка на „Позитано“ как избирателите на БСП приемат един такъв акт?! Това е откровена изневяра на всичко, което има в историята на българската левица", категоричен беше Първанов.

По повод внесеното в КС искане за обявяване на противоконституционността на указа, с който президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното назначи състава на ЦИК, Първанов каза, че също смята, че държавният глава е постъпил в противоречие със законовите изисквания. „Нескромно ще напомня, че за десет години, когато съм бил държавен глава и когато по закон президентът формираше ЦИК, нямаше такова разделение на правомощията, както сега в Избирателния кодекс. И въпреки всичко никога не е имало скандал, никога не е имало спорове дори между партиите, представени в ЦИК. Всички са приемали решението, защото ние сме действали по законите на математиката, защото сме изчислявали прецизно по изискванията за формиране на ЦИК“. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е на мнение, че не само президентът Плевнелиев е играл в случая срещу правилата, но парламентарното мнозинство също е играло напук, лишавайки партията с най-голям брой народни представители от присъствие в ръководството на ЦИК – нещо, което не се е случвало също в годините на прехода. „Т.е., в морално – етичен план те носят също своята отговорност“, каза президентът. А последвалата договорка на кафе по въпроса как да стане преразпределението, компрометира авторитета на институциите, каза президентът и коментира, че управляващите са в огромен дълг в отношението си към гражданите.

По въпроса за репресиите по места срещу привържениците на АБВ, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в каза, че принципът му е винаги, когато пътува в страната да се среща с кмета, независимо от политическата му принадлежност. „Сега го правя по-малко, защото щадя кметовете. Натискът от „Позитано“ наистина е уникален. Това е не просто недопустимо, това е смешно", коментира той. И заяви, че няма как кметовете да не са притеснени, защото това удря върху общините – тези кметове са наказани, защото мислят различно, каза президентът и уточни, че някои от наказаните преди това са се срещали с представители на АБВ. „Такова отношение не е имало от феодализма насам“, заключи Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2567 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Niko Gery

2014.04.03 | 15:22

6
Относно Украйна, правителството зае възможно най-балансиращата позиция. Това ясно се отбеляза от управляващите!
Айде бе!

2014.04.03 | 14:20

5
Комуниста винаги е заложник (надупен), защото е продажен!
Т-на

2014.04.03 | 14:20

4
От 1989 до ден днешен са в колиция ДПС и БСП вече цял свят ги знае но дъртаците и електората не ги знае защото са коне с капаци...
Гоцко

2014.04.03 | 14:20

3
Май ти си, ама вече и на ГЕРБ.

2014.04.03 | 11:48

2
Бъра-бъра - два чадъра.Продължението на фирмата е г.з.

2014.04.03 | 11:48

1
КАТО КРИТИКУВАШ-ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА -ЗАЩО НЕ СЕ САМОКРИТИКУВАШ...............ЧЕ И ТИ НЕ НАПРАВИ НЕЩО МНОГО -НИТО ЗА ДЪРЖАВАТА НИТО ЗА НАРОДА...........И СЕГА СТЕ СЕ СЪБРАЛИ *БАШ*ПОЛИТИЦИТЕ И ПРАВИТЕ РАЗБОР НА ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА..............Г-Н ПЪРВАНОВ.........ОПОМНЕТЕ СЕ ............./когато-бъркате във ЛАЙНОТО то по вече мирише/.........ВИЕ СТЕ В ГРЕШНАТА ПОСОКА В БЪДЕЩЕТО И НА ДЪРЖАВАТА И НА НАРОДА.............ОТСРАНЕТЕ СЕ ЗАВИНАГИ ОТ ПОЛИТИКАТА И СЕ ЗАХВАНЕТЕ......СЪС НАПИСВАНЕТО НА *МЕМОАРИТЕ*-ДОКАТО ВИЕ БЯХТЕ ПРЕЗИДЕНТ.............ЩЕ БЪДЕТЕ ПО ПРИЕМЛИВ ЗА ВСИЧКИ..........ПРИЕМЕТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини