Паднали сме с 20 места по-долу по електронизация в света

  • 02 април 2014 13:14

  • 1087
  • 1
Паднали сме с 20 места по-долу по електронизация в света
©

Паднали сме с 20 места по-долу от световната класация за електронизация, тъй като предходната приоритетност от нея не са налице. Това обяви по време на блиц контрола в парламента вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. в отговор на въпрос от Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на за е-правителството.

Средствата, които можем да си позволим по оперативните програми са намалени, от близо 300 млн. лева сега разполагаме със 140 млн. лева.Трябва да се направи по-ефективно използване на техните резултати, т.е. максимална ефективност на това, което е направено, коментира Бобева, прехвърляйки вината за изоставането на предишното управление.

Ще стартираме нови проекти, освен тези 7, стартирали от септември насам, обясни тя.

Целим насърчаване на комуникационните дейности с цел електронизация. От юли досега стартира електронизация на над 150 услуги, като целим още електронизация на обществените поръчки, ако НС одобри закона за обществените поръчки, и пълна връзка между процеса на административната реформа с електронизацията, допълни вицепремиерът.

"Подчертавам, че законите които този парламент гласува за административна тежест, са гласувани с голяма част мнозинство от всички парламентарни групи", завърши Бобева.

Последвайте канала на

1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.04.02 | 19:55

1
TO TRQBVASHE DA E MNOGO PO NISKO , A NE S 20 ................

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини