Манолова: Правният колос Борисов не може да ме уязви

  • 26 март 2014 15:38

  • 9049
  • 82
Манолова: Правният колос Борисов не може да ме уязви
© Булфото

Освен жалба до Конституционния съд, парламентът има и други възможности за реакция в конкретната хипотеза, а именно - откровеното нарушаване на Изборния кодекс от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

На въпрос дали ще се пристъпи към процедура по импийчмънт, Манолова каза, че не желае да коментира хипотези и евентуални  бъдещи действия.

Тя посочи, че "Коалиция за България" подготвя жалба до КС срещу указа на президента за назначаване на членовете на ЦИК и ще търси съгласие между парламентарните групи за нейното депозиране. Новината беше съобщена по-рано днес от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при избора на номинираната от ГЕРБ Маргарита Златарева за заместник-председател на ЦИК.

С действията си президентът Плевнелиев наруши Изборния кодекс, наруши текст, който е пределно ясен, при това призна, че нарушава закона, защото според него не бил справедлив, коментира Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на мотивите за жалбата до КС. По думите й подобно  нещо не може да си позволи никой български гражданин. Хората са равни пред закона и са длъжни да го спазват, най-малко на  президента му отива откровено и брутално да нарушава закона, каза Манолова.

С тези си действия президентът поставя под съмнение конституционните принципи на върховенството на закона и принципа на правовата държава и затова ще подадем жалба до КС за обявяване на неговия указ не само за противоречащ на закона, но  и на тези конституционни принципи, т. е. на Конституцията, в чието име президентът се е клел, добави тя.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на беше помолена да коментира и призивите на ДПС и на ГЕРБ за промяна в Изборния кодекс. Оценките на правни колоси  като Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, не могат да ме уязвят,  заяви тя. "Изборният кодекс е ясен и това, че на ГЕРБ не му харесва, не е новина. ГЕРБ са свикнали, ако мачът не е уговорен и ако реферът не е техен, изобщо да не се играе, и затова в момента атаката е именно срещу ЦИК. На практика те нямат други възражения по кодекса", отбеляза Манолова. Самата схема сделки вместо правила е абсолютно неприемлива в политиката, аз не работя по този начин и затова мисля, че и ПГ на "Коалиция за България" няма да се поддаде на откровен шантаж, добави тя. По думите й не е Цачева човекът, който ще определя законодателната програма на "Коалиция за България", ГЕРБ да си гледали техните законопроекти.

Според Манолова и президентът, и ГЕРБ имат намерение да бойкотират нормалното произвеждане на предстоящите евроизбори. Тя обаче отбеляза, че ЦИК е конституирана и работи добре, затова нямала съмнение, че евроизборите ще се произведат нормално, по действащия Изборен кодекс, и че ще бъдат честни.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9049 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар
реалист

2015.06.19 | 22:58

82
Тази шкурка защо не се скрие. Грозната си уста на акула да си зашие.

2015.04.26 | 11:21

81
Тиквата го обязди цялата турска общност.

2015.04.26 | 11:21

80
Да видиш как Боко пише закон - безценно. Хахахахахахааааа
top

2015.04.09 | 09:33

71
Дай пример за добър закон?Тези на Мая ли?О извинявай на теб ти харесва това безвремие.При Луканов,при Виденов,при Беров,при царя.при Станишев и сега
ha ha

2015.04.09 | 09:35

79
Maiche iskam da ta biya s huya prez macunata.
ГОТИНА ПИЧКА

2015.04.09 | 09:35

78
ГОТИНА ПИЧКА - НАПРАВО ПУТЩИНА
гошо

2015.04.09 | 09:35

77
Изглеждаш свършена.Гледай да не те гръмне Гранатометчика.

2015.04.09 | 09:34

76
ТО БИВА ДА СИ КУРВА ОТ СЕЛО , АМА ТАЯ ДУХАЛКА НА БРАТЯ ГАЛЕВИ ПРЕКАЛЯВА ,АРОГАНТНА ,НАХАЛНА ,ДОЛНА ,АБЕ ОТВРАТ НЕВИЖДАН. НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ИЗГОНИ ОТ СОФИЯ ТАЯ КЮСТЕНДИЛСКА ОРОСПИЯ .

2015.04.09 | 09:34

75
Майче,ГОЛЯМ 'уй лапни,голяма дума не казвай,че и златния пръст,вече не ще да помогне!
Важно!

2015.04.09 | 09:33

74
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

2015.04.09 | 09:33

73
дърта к*ва колко гепи да го духа олигарски и сидеров

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини