Яне Янев иска парламентът да се разпусне за два месеца

  • 31 август 2011 12:36

  • 1055
  • 2
Яне Янев иска парламентът да се разпусне за два месеца
©

През септември и октомври Народното събрание не бива да работи, а депутатите трябва да излязат в неплатен отпуск.

Предложението отправи лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, пред журналисти в парламента, предаде КРОСС.

РЗС настоява парламентът да не действа в условия на предизборна кампания, тъй като няма да свърши работата, която заявиха лидерите на парламентарните групи по-рано днес. "Предстои много тежък политически сезон, който може би няма аналог в целия преход. Огромна сума пари ще бъдат похарчени за нищо, за празно политическо договорене, което втръснало на огромна част от слушателите", аргументира се Янев. Според него още в първия работен ден от новия политически сезон се е разиграл фарс.

Янев допълни, че огромна част от депутатите са в централните или местни предизборни щабове, което няма да окаже плодотворен ефект върху работата им като народни избраници - да приемат закони. Освен това, около 1000 чиновника от администрацията на парламента вече работят по предизборната кампания и основно в полза на ГЕРБ, коментира още Янев. "Огромна част от предишната администрация беше изметена и тази, която е сега, в повече от 80 процента е назначена от Искра Фидосова".

11 млн. лв. ще бъдат спестени от хазната, ако депутатите бъдат във ваканция за изборите. Само парите са пътувания са служебни коли са за над 1.2 млн. лв. РЗС има информация, че председателите от местните структури, които са депутати, на ГЕРБ започнали да получават преводи от партията между 5 000 и 50 000 лв. Янев попита на какво основание се отпускат тези пари и как ще бъдат осчетоводени.

Янев поиска още Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да забрани на депутатите, които са кандидати за кметове, да не ползват служебни автомобили от 1 септември, тъй противното би било нарушаване на закона за равнопоставеност на кандидатите. Такова възражение ще бъде пратено и до ЦИК.

Янев допълни още, че от 100 билборда на РЗС в страната са останали само 10. Поръчител и извършител на скъсването им е вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, счита още Янев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЖИВКОВЕЦ

2011.09.02 | 23:47

2
ЯНЕ , ЯНЕ -ВСЕ ЕДНО ДА ИСКАШ ДЕПУТАТИТЕ ДА СЪКРАТЯТ БРОЙКАТА СИ ОТ 240 НА 100-КОЛКОТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ. ДА ,АМА НЕ-КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН БАШ ДЕМОКРАТ,КОЙТО ЦЕЛУВАШЕ ЗАДНИКА НА ЖИВКОВ И НАКРАЯ БЕШЕ НАЙ-ЗЛОВЕЩИЯ МУ КРИТИКАР. ЗА ТОЯ С ИЗКРИВЕНИЯ ГРЪБ СТАВА ВЪПРОС.
НАРОДА

2011.08.31 | 13:35

1
ДАЙ БОЖЕ . Да спрем изтичането на пари към тия подояци - депотатите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини