Сините скочиха на Костов за прегръдката с Яне

  • 31 август 2011 06:05

  • 1588
  • 0
Сините скочиха на Костов за прегръдката с Яне
©

СДС скочи на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заради прегръдката му с Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, съобщава "Монитор".

Това стана два дни след като лидерът на РЗС даде рамо на кандидат-кмета на Командира Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е. Вчера шефът на предизборния щаб на сините Борис Марков дори предположи, че освен декларацията на Янев за подкрепа към Прошко между РЗС и ДСБ е било подписано и споразумение. Колегите му от „Раковски” 134 пък припомниха, че Костов и Янев са играли заедно и на първичните избори на Синята коалиция и това е бил начинът, по който Прошков е победил кандидата на СДС за столицата Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден.

Това е поредната размяна на „удари под кръста” между партньорите вдясно, след като сините самоволно се споразумяха за подкрепа с ОДС на Софиянски и Бакърджиев и така вбесиха ДСБ. От щаба на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - пък приеха подкрепата от Янев за Прошков. „Няма как да търгуваме подкрепи срещу подкрепи, както правят някои други партии”, заяви вчера Борис Марков, визирайки ДСБ. Той обаче преповтори тезата си, че сините няма да слагат прът в кампанията на Прошков заради подкрепата на Яне. Марков подчерта, че въпреки споразумението с ОДС за президентските избори няма как да убеди Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра да оттегли номинацията си за „Московска” 33, както поискаха от щаба на Костов. Ние не можем да откажем Софиянски, както не можем да очакваме ДСБ да откажат РЗС от президентската им кандидатура, обясни Марков.

От щаба коментираха, че СДС държат на одкрепата на ОДС заради очакваните около 50 хил. гласа. Вътрешните сондажи сочели, че формацията има шанс да вкара двама-трима общински съветници. Междувременно пред сайта „Всеки ден” бившият секретар на СДС Илия Петров коментира, че е напълно възможно, ядосан на СДС заради коалицията със Софиянски и Бакърджиев, Костов да предпочете кандидатурата на Атанас Семов от РЗС и да нареди на хората си да гласуват за него. Най-сериозното опасение на костовистите обаче е, че СДС може да предпочете да се яви на президентския вот с вице от ОДС, а не от тяхната формация.

ДСБ не били оптимисти, че всички политически сили вдясно ще си стиснат ръцете за общи кандидати за кмет и президент до петък, когато изтича и последният срок за регистрация на коалиции за „Дондуков” 2. Официалната им позиция засега обаче е, че няма да се отметнат от споразумението и ще подкрепят Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в за кандидат-президент. „Ще подпишем споразумение за широка Синя коалиция с новото ОДС, само ако Софиянски оттегли кандидатурата си за кмет на столицата”, обяви единственото си условие шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев. Самият факт, че говорим за вариант за коалиция с хората на Софиянски е сериозна отстъпка, защото нашите членове и симпатизанти в столицата никак не го харесват, мотивират се костовистите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини