Депутатите ще заседават извънредно заради Закона за Сметната палата

  • 25 март 2014 07:06

  • 1175
  • 1
Депутатите ще заседават извънредно заради Закона за Сметната палата
© Булфото

Очаква се на второ гласуване да бъде подложен законопроектът за изменение на Закона за Сметната палата. Депутатите ще заседават извънредно от 14:00ч.

Вносители са депутатите от управляващите партии Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, Петър Кънев, Румен Гечев и Сергей Кичиков. Законопроектът беше приет на първо гласуване в началото на март.

При първото четене на законопроекта се стигна до скандали, обиди и неприлични жестове между депутатите в пленарната зала.

От опозицията тогава заявиха, че с промените управляващите искат да сменят шефа на одитната институция. От БСП и ДПС пък обясниха, че промяната ще подобри работата на палатата. Сегашният шеф на Сметната палата Валери Димитров обвини управляващите в партиен натиск върху институцията.

На второ гласуване ще бъде подложен и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1175 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!!!

2014.03.25 | 12:59

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини