Бинев: Позицията ни за Украйна не може да е черна или бяла

  • 24 март 2014 10:15

  • 1384
  • 4
Бинев: Позицията ни за Украйна не може да е черна или бяла
©

Българската позиция по кризата в Украйна „в никакъв случай не трябва да бъде разглеждана като черно и бяло”, защото България зависи икономически и от Европа, и от Русия. Такова мнение сподели пред Нова телевизия евродепутатът Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на.

„За жалост в момента много от политиците се държат като футболни фенове и взимат едната страна, без да мислят как би се отразило това на България”, коментира Бинев, според който разговорът за българската позиция трябва да се проведе между специалисти и икономисти, които да кажат какви биха могли да бъдат загубите на страната ни от санкциите за Русия и по какъв начин би могло да ни се отрази това геополитически и чак тогава политиците да се изказват.

„Истината за нас е многолика и трябва да бъде изследвана от специалисти, които да кажат всичко по въпроса, най-вече икономически. България е зависима от руския и украинския пазар, чисто туристически. Къщите по морето няма да ги купуват американци или от Коста Рика, а ще ги купуват руснаци. Трябва да има държавници, които не рапортуват пред определено посолство, а наистина да служат на България”.

„Не може да се прекрояват граници в настоящата история по този касапски начин” – така Бинев описа настроенията сред евродепутатите. По думите му това мнение е единодушно сред колегите му в Брюксел и Страсбург. Според члена на ЕП, ако Русия наистина толкова много държи на Крим, по военни, технически и дори емоционални причини, е имало как „да го спазари” като икономическа игра, „без да се налагат всичките тези салтанати, които се случиха в Украйна”.

Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на цитира коментар на руски журналист в „Правда”, според който след Крим може да дойде ред на България, която да се присъедини към руския икономически съюз, поради лошото икономическо състояние на нашата страна.

„Във всяка такава хиперболизирана история има някаква истина. В положението ни на най-бедна европейска страна е напълно нормално да бъдат отправяни внушения към определени хора, които да започнат да мечтаят в такава посока”, предупреди евродепутатът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1384 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.27 | 10:14

4
Бинев, нали имаш оръжие? Застреляй се, за да не ни мъчиш с разсъжденията си!
NASO

2014.03.27 | 10:13

3
НФСБ се изложиха много с тая мутра

2014.03.24 | 19:31

2
Знаете ли как постъпи Германия,за да привлече руснаци и други граждани на бившите съветски републики?Всички получиха право на много изгодни заеми и други предимства.

2014.03.24 | 19:31

1
На първите заселници дори им плащаха къщите,а по-късно част от заемите за жилище.Но те пръскаха заселниците в различни населени места,не ги задържат в гета,грижат се и следят за образованието.Така ги германизираха бързо,дори имената им сменяха при получаване на паспорт,от Евгений ставаше Ойген и т.н.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини