Първанов: Станишев сее напрежение, институциите блокираха

  • 19 март 2014 15:08

  • 5441
  • 9
Първанов: Станишев сее напрежение, институциите блокираха
© Булфото

Фактът, че все още нямаме изработена общонационална позиция във връзка със събитията в Украйна е част от непродуктивността и невъзможността на институциите да си вършат работата. Това каза пред журналисти лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, предаде БТА.

Не мога да си обясня поведението на министъра на външните работи, който даде една оценка и заяви, че отношенията ни с Русия никога няма да бъдат същите, каза Първанов.

Според Първанов водачите на листите за евроизборите трябва, да се разберат за българския консенсус по събитията в Украйна. Позицията на страната ни трябва да е против икономическите санкции, защото те вредят на хората и бизнеса, а не на лидерите на държавите.

"Много е важно България да си върне инициативата по преговорите за "Южен поток", защото при първите вести за събитията в Украйна еврокомисарят Гюнтер Йотингер даде знак, че проектът ще бъде силно забавен, каза лидерът на АБВ. Според него трябва да се преценят и последиците за българския туризъм, както и да се защитят правата на българите в Украйна. "Не би трябвало да правим сравнение със ситуацията в Крим и евентуалната такава в Кърджали или останалите смесени региони в страната", коментира Първанов и допълни, че всяко говорене в тази посока създава напрежение.

Според него е трудно да се оспори принадлежността на населението на Крим. "Смятам, че тяхното самоопределяне не е станало под натиска на дула", каза лидерът на АБВ. Първанов заяви, че такава компроматна война досега не е виждал.

"В АБВ не виждаме гаранции за честността на вота, каза лидерът на движението". По думите му и двете партии, посочващи се като водещи, познават механизмите за печелене на избори по другия начин. Управляващите превръщат тези избори в референдум на доверието, каза Първанов. Според него Правителството е слабо, а парламентарното мнозинство е взаимно блокирано и не е в състояние да произведе сериозен законодателен продукт. Това предполага и налага провеждането на предсрочни парламентарни избори, каза още лидерът на АБВ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5441 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.03.27 | 11:45

9
Тук си прав , Първанов.

2014.03.27 | 11:45

8
Направо са противни с доволните си мутри всеки път когато някой се издъни. Те не демонстрират загриженост за България - даже до толкова не могат да се престорят! Но пък толкова им личи какви лайна са!

2014.03.27 | 11:45

7
Браво Първанов

2014.03.27 | 11:45

6
Браво Първанов,долу гея'бея и злодея

2014.03.27 | 11:45

5
ДА АМА БЪЛГАРИТЕ ОТ УКРАЙНА ГИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЧУЖДЕНЦИ ДАБЧ
bahmaamu

2014.03.27 | 11:45

4
Гоце се опитва да остроумничи, и какво иска накрая?Избори!Какво го брависвате толкова?Цунали се в устата с Бойко, Мойко, Атанас и аз, и пак искат власт, такива като него на България не и трябват, ще я свърши като кучето на нивата, а вие му викайте после “БРАВО“
Мани

2014.03.27 | 11:45

3
Връзката Борисов -Първанов бе доказана през 2010 г. Гражданското движение АБВ бе регистрирано от Кръстьо Петков, Рачо Петров и други хора от този кръг. То не стигна доникъде, защото съдържаше много пожелателни тези и фрази. Интересно е, че Кръстьо беше синдикален лидер, а после се задържа във формата - вероятно финансово. Друг бивш президентски съветник - Димитър Иванов постоянно развива проекти и ги стартира, но само че от далечна Англия. Само че там живеят и други богати българи, които от Острова дърпат конците на бившия държавен глава. Любопитно е защо не се разбра истината за покушението срещу Манол Велев. Но това са въпроси, на които скоро ще бъде намерен отговор. За съжаление, аз съм един обикновен гражданин, който не се срамува от факта, че е беден, но пък внимавам какво говоря. Жалко, че беше позволено на една лъжа да тръгне напред и да управлява България. Тази лъжа се казва ГЕРБ. След 2005-2006 г. у нас се развиха гражданските движения. И хоп, Първанов започна да гобори за реформи за отзоваване. Стартира своето АБВ, но не може да го разработи.
Стораро

2014.03.27 | 11:45

2
Ей срам няма този човек!
Архар

2014.03.25 | 09:49

1
Гоце, помниш ли архара? Да, екземплярът от онзи рядък вид планински козел, записан в Червената книга на застрашените видове, който ти застреля в природен резерват в Узбекистан преди една година?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини