ДПС не може да бъде уличено в намеса в съдебната власт, заяви Местан

  • 15 март 2014 16:05

  • 1426
  • 6
ДПС не може да бъде уличено в намеса в съдебната власт, заяви Местан
© Булфото

ДПС не може да бъде уличено в намеса в независимата съдебна власт. Още по-малко в каквато и да е форма на натиск. Това се  посочва в изявление на председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в по повод на реакциите на декларацията, направена от него от  парламентарната трибуна в петък. Изявлението е разпространено от пресцентъра на политическата сила.

Не случайно и в декларацията правя нарочна уговорка, че не визирам съдебната власт като институция, се посочва в  изявлението на Местан. Той заявява, че след оповестяването на решението за промяна в мярката за неотклонение на нападателя на д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от за кратко време е получил десетки декларации от цялата страна, в които се чете силно възмущение, огорчение и болка. Бе въпрос на  дълг да представя тези настроения от трибуната на Народното събрание именно защото като председател на ДПС съм адресатът на тези декларации, е посочил Местан.

Той допълва, че е изпълнил политическия си дълг, воден от публичния интерес. Ако бях премълчал, тези настроения щяха да се проявят по всяка вероятност публично в улични форми, заявява Местан и допълва, че е избрал цивилизованата форма на парламентарната декларация и заради уважението си към съдебната власт.

До днес никой не е регистрирал какъвто и да е коментар на председателя на ДПС или на когото и да е друг от партията по  повод на десетките съдебни производства, които текат срещу кадри на Движението, се посочва в изявлението. Според Местан това е  така, защото имат високо съзнание за независимостта на съдебната власт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1426 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
zaki1

2014.03.17 | 16:02

6
Мръсна рязана турска свиня,гадна противна муцуна,джагал мръсен.
520

2014.03.17 | 16:02

5
Месите се Местане, месите но след изборите ще ти преседне. Ще се задавиш от собствената си лакомия.

2014.03.17 | 16:01

4
Ключовата дума тук е УЛИЧЕНО. Това че не може да бъде уличено не значи че не се меси...
batevale

2014.03.17 | 16:01

3
"Не може да бъде уличено..." не е идентично на "Не се меси..."
Любо Ангелов

2014.03.16 | 22:01

2
ЩНО.НИЕ ОТ ХА-ТАКА СМЕ TУPCKИ ИЗMEKЯРИ,ПРИЯТЕН BИЖ ГO TOЗ ЛЮФИTO БPAT KOЛKO E CEKCИ,CУПEР МЪ KEФИ.KAKЪB ЛEВЕНT E! AX KAK ИCKAM И MEH ДА МЕ БОДHE C OБPЯЗAHATA ПATEPИЦА У ГAЗO,KAKTO OБOДЕ И МОЯ ИДОЛ BOЛEH CИДEPOГЛУ,CЪC ЗАСИЛКА И МОДЕН!

2014.03.16 | 17:06

1
Не бе,ВИЕ САМО ГИ НАЗНАЧАВАТЕ! То българина е тъпо животно,лъжете си го както знаете,пак търци и цигани ще го управляват!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини