Писанчев: За съжаление, има теч на информация от ДАНС

  • 11 март 2014 13:42

  • 3567
  • 5
Писанчев: За съжаление, има теч на информация от ДАНС
©

Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент.

Това заяви пред журналисти Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент, председател на ДАНС. Днес той беше изслушан във Временната анкетна комисия за Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. "Жив и здрав съм, както виждате. Бяха ми зададени мно въпроси, във връзка с работата по случая Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. Само че аз нямаше какво да коментирам, защото ние сме свършили работата си. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар”, обясни Писанчев за изслушването си.

По думите му, има проверка за съмненията за изтичане на информация от ДАНС. "Не мога да коментирам какво показва, защото оценката няма да е пълна и обективна. От много места, би могло да има теч, но няма да коментирам повече. Проверката се оказа сложна, удължили сме срока. Ще докладваме на когото трябва, когато трябва. Веднага след случаите образувахме такава проверка”, каза още Писанчев. По думите му, проверката обхваща много хора, и затова срокът й е удължен. "Проверката обхваща различни хора. Проверката не обхваща прокуратурата. Много ми се иска да кажа краен срок, но случаят е комплициран и бихме искали да сме крайно обективни. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи имаме отстранени. Ние си работим. Имаме специален отдел на агенцията, който разследва изтичане на информация. Работи добре. За съжаление имаме такива случаи, но се справяме с тях”, каза още Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент.

"3-4 са случаите на изтичане на информация от ДАНС, откакто съм председател. Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Изтичането не идва от ръководни постове. Имаше няколко изказвания от Боянските сараи. Явно и други хора са знаели нещо, но в какви размери, в какъв обем, за какво става дума, не мога да коментирам. Мисля, че и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че знае нещо по въпроса”, допълни още Писанчев. На въпрос, дали се проверяват и политици, той отговори: "Абсурд. Искате да ме вкарате в затвора? Не мога да кажа подробности. Контрол над спецслужбите има и той е добър. Самият факт, че излизам от такава комисия, която ми задава въпроси, а и не само тази комисия, показва, че контрол на спецслужбите има. Ние сме отворени за такъв контрол. Колкото до изтичане на информация, коя служба се е преборила с това. Спомнете си Сноудън. Няма служба, която да се е преборила напълно с изтичането на информация от нея самата”, каза още Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3567 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.03.13 | 21:48

5
За нищо не ставаш лакей
Алф

2014.03.13 | 21:48

4
Мамин Писанчо,ама ти направи голямо откритие!"Има теч" ами тя язовирната стена е скъсана бе сладур!
q

2014.03.13 | 21:48

3
да се направи както едно време в Америка всички да се подложат на детектора на лъжата
бг.

2014.03.11 | 19:37

2
течове има дори в софийска вода

2014.03.11 | 19:35

1
Писанчо, така е като не закисваш бурето. Дъгите се кривят и винцето изтича.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини