Шефката на отдел "Корупция" в ДАНС подала оставка

  • 13 март 2014 19:25

  • 2762
  • 2
Шефката на отдел "Корупция" в ДАНС подала оставка
© Булфото

Ръководителят на отдел "Корупция" в Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) Диана Павлова е подала оставка преди няколко седмици. Това съобщи "Капитал" като се позовава на два независими източника в службите за сигурност.

Мотивът за оставката на Павлова не е ясен, като в средите се коментират различни версии, между които констатациите в доклада на Брюксел за липса на резултати в борбата с корупцията, изтичането на информация за разследването срещу Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент и лични причини.

Подалата оставка Павлова се ползва с доверието на Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, твърдят източниците на "Капитал" от агенцията.

Оставка е подал и ръководителят на сектор "Противодействие на корупция в съдебната система" в отдела, ръководен доскоро от Павлова.

Изданието пояснява, че отдел "Борба с корупцията" е сред най-ключовите центрове за влияние в сектора за сигурност, защото в него се намират всички оперативни дела, разработки и досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта. Магистрати коментират, че в сектор "Корупция в съдебната система" пък се събира информация за съдии, прокурори и следователи предоставя възможности за натиск и влияние над съдебната система.

През седмицата директорът на ДАНС Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент коментира, че откакто е поел агенцията има 3-4 случая на изтичане на информация от ДАНС.

Вътрешният министър и силов вицепремиер Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола не отговори на телефонните обаждания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2762 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.14 | 08:00

2
AVTO PARKA E INTERESEN I NOMERATA IM SE VIJDAT PUNTA E VSICHKO 50LV RAZHODI

2014.03.14 | 07:59

1
немога да разбира взимат една шапка с пари и пак не им стига

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини