Сметната палата отхвърля обвинения за нарушения при одит на МВР

  • 10 март 2014 15:10

  • 2133
  • 3
Сметната палата отхвърля обвинения за нарушения при одит на МВР
©

Сметната палата отхвърля като неоснователни обвиненията, отправени от председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, за нарушения при одит за съответствие при финансовото управление на МВР, съобщиха от пресцентъра на Палатата. Одитът е за периода от 1 януари 2010 г. до 31 май 2013 г., възложен с решение на Народното събрание.

Съгласно чл. 45 от Закона за Сметната палата, проектът на одитен доклад се връчва на ръководителя на одитираната организация, както и на бившите ръководители на организацията през одитирания период, пишат от Палатата.

При връчването на проекта на одитен доклад Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, вътрешен министър по това време, научава, че в него не е включено изпълнението на договор, сключен след проведена обществена поръчка между МВР и "Сименс" ЕООД за изработването на български документи за самоличност. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа иска Сметната палата да включи в доклада констатации и изводи за този договор, независимо от това, че е сключен от предшественика му, защото договорът се изпълнява и по време на неговия управленски период и са сключени два анекса, с което са икономисани 17 млн. евро. Поради това Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа претендира, че съществено е подобрено управлението в министерството.

Той изразява категоричната позиция, че ще направи писмено възражение, за да бъде включен в окончателния доклад резултатът от тази сделка. В изпълнение на неговото искане, Сметната палата проверява фактите на основата на събраните доказателства за сделката със
"Сименс" ЕООД по време на одита. Тези факти са изпратени на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, тъй като той има право да ги знае по силата на правата си, уредени в Административнопроцесуаления кодекс.

Това е част от изясняването на фактите и обстоятелствата в одитната процедура, допълват от Сметната палата. Текстът е изпратен от служебния имейл на одитна дирекция "Одити за съответствие при финансовото управление". Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не е възразил по фактите, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2133 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
onq s konq

2014.03.11 | 02:13

2
След като всички "нарушения" в МВР се окаэаха сапунен мехур,след като сега се подслушва не по-малко от преди,след като токът не стана по-евтин от преди/хората го каэват,сравнявайки сметките си/,не е ли време да върнем ГЕРБ на власт,эа да има все пак кой да эадвижи икономиката?Эащото тия милиарди дългове от краткото управление на настоящото правителство трябва да се връщат,а Европа няма никакво намерение да раэблокира еврофондове эа това правителство-поне с тях да си помогнем малко.
doobre

2014.03.11 | 04:55

3
Да върнем да задвижат икономиката..........тези които я спряха ! Добре ли си ? аа може би си от София,там последните години ви хранеха за сметка на цялата страна

2014.03.10 | 23:39

1
Сади си тиквите в Тол...ЕХЕРАН и не се изказвай във форумите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини