Журналисти ще променят Закона за медиите, обещаха управляващите

  • 10 март 2014 12:35

  • 1465
  • 3
Журналисти ще променят Закона за медиите, обещаха управляващите
©

Управляващите ще внесат в парламента законодателни промени относно медиите. Промените ще бъдат предложени от самите журналисти.

Това стана ясно по време на днешната среща между подкрепящите правителството партии и журналисти под надслов "Открито управление". Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в поканиха главните редактори на различни медии да направят своите законодателни предложения за промени в действащото законодателство. Двамата обещаха, че ще внесат техните предложения в парламента. "По отношение на Закона за медиите, очакваме от вас, главните редактори, предложения какво трябва да се промени в действащото законодателство по отношение на медиите. Един месец, две седмици, и ние сме готови да внесем този законопроект в Народното събрание. Единственото условие е да отговаря на европейските регламенти, за да не ни постави под мониторинг", каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви: С г-н Станишев ще бъдем парламентарните медиатори, ще обърнем посоката на медиаторството, вашата воля ще бъде поставена в дневния ред на парламента. Ще бъдем формалните вносители на ваш законопроект, почитаемите главни редактори сте най-компетентните, знаете как трябва да се разсече този гордиев възел между медия бизнес и политика. Ние няма да редактираме вашата законодателна инициатива. Това е новината. Ако основният критерий за медийната свобода е критичността на медиите спрямо едно правителство, най-критикуваното правителство в 24-годишната история на демократична България е кабинетът Орешарски. Няма да се намери нито един, който да каже, бяхме обект на натиск от правителството. По този критерий България не заслужава своето стотно място по медийна свобода. Вероятно има други критерии, например зависимостта на съвестта на журналиста от собственика, който често пъти не е ясен. Затова очакваме вашата законодателна инициатива, каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вихър

2014.03.10 | 23:55

3
С повече доверие и уважение към премиера Орешарски ,той би могъл да извади страната от криза и да предостави на гражданите едно светло бъдеще ! Всеки един българин разбра ,че от номерата на Герб няма смисъл и да ни изкарват на улицата за протест за 20 лева също няма смисъл ,при условие ,че за 4 години, тези гадове ни взеха много повече !
вихър

2014.03.10 | 23:55

2
Орешарски е премиерът ,който променя нещата в България към добро !
Аз

2014.03.10 | 18:31

1
Знаем кои медии, знаем!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини