БСП предлага референдум за данъците?

  • 06 март 2014 08:52

  • 2722
  • 6
БСП предлага референдум за данъците?
© Булфото

Ако политическите сили в парламента не успеят да постигнат консенсус относно подоходното облагане, възможно е БСП да предложат референдум, за да се чуе мнението на гражданите. Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов.

По думите му през годините на прехода се е налагало БСП да води както лява, така и дясна политика, но в момента прави категорично ляв курс, съобразен с политиката на европейските социалисти. Преминаването от плосък към пропорционален данък върху доходите е част от тази политика, подчерта Стоилов.

Колкото по-изострени са социалните и икономически проблеми в държавата, толкова по-радикални трябва да са решенията, около тази теза са се обединили европейските социалисти на срещата в Рим, на която е присъствал и Янаки Стоилов. Сред основните обсъждани теми е била необходимостта от нова индустриализация, както в цяла Европа, така и в частност у нас.

Янаки Стоилов остава на позицията си относно изучаването на майчин език в България, че трябва да бъде въпрос на избор, а не на задължение. Той направи разграничение между въпроса за майчиния език у нас и националните езици в Украйна, която е многонационална страна и по думите му ситуацията не може да се сравнява с България.

Като председател на Комисията по външна политика, Янаки Стоилов коментира официалната позиция на България за драматичните събития в размирната страна. Най-важно е да се предприемат действия за стабилизиране на обстановката там, за недопускане на разделение на украинската държава и за развитие на демократичните процеси. Вероятно утре (7 март) Комисията по външна политика в парламента ще изслуша министъра на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, по темата за ситуацията в Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2722 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.03.06 | 22:00

6
Видяхме ги ВСИЧКИТЕ начело с ТИКВАТА ПРОСТА Борисов какво представляват за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,Куневски к,урвета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

2014.03.06 | 16:37

5
РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА
плашипутарници

2014.03.06 | 15:38

4
Съгласен съм, но преди това референдум за членство в ЕС и НАТО. Оказа се, че не могат и не искат да ни защитят. Не могат да се противопоставят нито да уплашат Путин - "плашипутарници"

2014.03.06 | 15:37

3
А бе боклик, в закона изрично пише за какво НЕ може да се прави референдум. Едно от нещата са точно данъците. Уж закони правите, а старите не знаете. Пайджина фостата затеп!

2014.03.06 | 15:37

2
Ако нема данъци,че го подкрепим,не че плащам нещо....
za liza4a

2014.03.06 | 15:36

1
ГАДНА ФИЗИОНОМИА НАИ НАПРЕД НАУЧИ ПРАВЕЛНО ДА ГОВОРИШ БЪЛГАРСКИ И МОЖЕ ДА МИСЛИМ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ДА ВИ СЪДИ КОМУНИСТИТЕ-КРАДСИ И ЛЪЖСИ ИЛИ ТРИБУНАЛ.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини