Приемането на министри от премиер и президент не е необичайно

  • 05 март 2014 13:33

  • 1147
  • 0
Приемането на министри от премиер и президент не е необичайно
©

Посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу в началото на февруари беше отложено заради сгъстения график около олимпийските игри в Сочи. Не е необичайна практика при посещение на външен министър да се приема и от премиер, и от президент, особено що се касае до важни партньори. Аз съм приемал още няколко други министри, в това число военния министър на Сърбия, предстои малко по-късно този месец да приема външния министър на Испания. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на блиц контрола на въпрос от страна на лидера на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

На по-късен етап през годината ще се проведе смесено заседание на двете страни на ниво министерски съвети, за което се търси подходяща дата. Най-вероятно това ще стане след евроизборите в България, уточни Пламен Орешарски.

От своя страна Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви, че не е удовлетворен от отговора на министър – председателя, и че единственият по-важен въпрос, който е бил засегнат, е бил този за превозвачите.

„Не сте разговаряли явно и по това защо се наместват турски посланици и консули във вътрешните ни работи. Турция не веднъж си позволява чрез своите консули да се меси във вътрешните ни работи. Липсата на реакция е много странна и много тревожна, има една инерция от минали правителства. Засега, в момента, турската страна не е точна в отношенията си с България“, заяви Сидеров.

Има редица нерешени въпроси между двете страни, допълни от своя страна Орешарски. Той подчерта, че претенциите между двете страни не са само и единствено едностранни. Някои от проблемите са много стари, едно прибързано решение не мисля, че ще бъде в наша полза, каза премиерът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини