Кабинетът отмени Закона за публично-частното партньорство (видео)

  • 05 март 2014 11:25

  • 1899
  • 0
Кабинетът отмени Закона за публично-частното партньорство (видео)
©

Министерски съвет отмени Закона за публично-частното партньорство. Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

Мотивите за такова решение са, че това е един неработещ закон, който на практика не е приложим повече от година половина, откакто е приложен. Целта на отмяната на закона е да бъде облекчен бизнесът и да бъде засилен инвестиционния процес, подчерта Терзиева.

Този закон бил ненужно разписан. Обектите, към които се отнася законът, са много малки обекти. По отношение на големите инфраструктурни проекти – се прилага закона за концесиите. Самият закон препраща към една много дълга процедура, чието изпълнените би отнело много време. Този закон вместо да облечи инвеститорите – допълнително затрудни инвестиционния процес. Всяка община има разработени свои правила за публично-частно партньорство. Европейски съвет прие директиви относно публично-частно партньорство, по които България ще започне работа, каза още Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и. Законът имаше една-единствена политическа цел - всички поръчки да минават през Симеон Дянков, който да следи какво става в общините, добави тя.

Предстои да бъде приет нов закон за инвестициите, който максимално да отпуши желанието за инвестиране в българската икономика, каза още регионалният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини