Калфин: Държавата не се управлява прозрачно

  • 02 март 2014 10:29

  • 2140
  • 9
Калфин: Държавата не се управлява прозрачно
© Булфото

Очевидно е, че държавата не се управлява прозрачно. За съжаление срещу корупцията не се прави нищо. 

Това каза в предаването "Тази неделя" по БТВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от АБВ. Нямам конфликт с БСП. Просто мисля, че това, което се случва в момента в БСП подменя тези неща, за които всички сме се борили. Да се смени ГЕРБ и да дойде друг вид управление. Всички трябва да си носят отговорността. Скоро ще се навърши една година от това управление и ще се изпълни това, което говорим от доста време насам. Цялото управление е сведено до краткосрочни мерки, които имат хоризонт от днес до утре. Това, което тотално липсва са някакви дългосрочни мерки, нещо, което да се променя в държавата. Има сериозни проблеми в държавата, а не виждаме дългосрочни решения. Виждаме неясно управление, виждаме липсва на коалиционно споразумение. Трябва да е ясно кой какво прави в държавата и кой каква отговорност носи, заяви още Калфин.

Резултатът от изборите не даде достатъчно парламентарна сила и достатъчно увереност на БСП. От там започнаха компромисите, които минаха, според мен, всякакви граници. ДПС се чувства много добре в управлението в момента. Това те го казват, показват, доказват.  Очевидно е, че има хора, които живеят по-добре в една среда, в която няма прозрачност, няма коалиционно споразумение, не се знае какви са приоритетите. Най-голямата оценка за политиците са изборите. Надявам се да излязат гражданите и да я дадат тази оценка не от вкъщи, а да отидат до урната, допълни той.

Такова нещо като АБВ има и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на трябва да свикне с този факт. Не искам да горя всички мостове към БСП. АБВ не иска да влиза в конфронтация с БСП. Тепърва ще имаме много сериозни разговори с тях. Няма да се връщам в БСП. Аз съм я напуснал още през 1997 година, категоричен беше Калфин. На евроизборите ще се явим като коалиция. Няма как да се прегърнем с БСП, след всичко което чухме по наш адрес. Има много активни хора в страната, които ни подкрепят. Аз ще бъда водач на листата за евроизборите. Не сме напълно готови с подредбата на цялата листа и за това не я обявяваме. Чудя се на другите партии, които са готови с листите си, защо не ги обявяват? От какво се страхуват, попита риторично Калфин.

Той изрази надежда, че в Украйна няма да се стигне до военен конфликт. Това не трябва да се допуска. Не може да се говори, че само Русия носи отговорност за напрежението. За какво й трябваше на новата власт в Киев да отменя закона за майчиния език? България също трябва да реагира, защото в Украйна има много наши сънародници, завърши Калфин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2140 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Гого

2014.03.03 | 14:52

9
Да последните години,откакто Станишев ни е шеф,Партията ни стана прекалено много зависима.
Батко Данчо

2014.03.03 | 14:21

8
Правителството на Орешарски е най- доброто , което сме имали в последните 25 години!За кратко време се свършиха много неща!Не трябва да подава оставка в никакъв случай!

2014.03.03 | 05:01

1
С ОБЩИ ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА. ОРЕШАРСКИ ИМА КОНКРЕТНА ПРОГРАМА ТЯ НЕ Е ЛОША. ПРЕДЛОЖИ НЕЩО ПО-ДОБРО.

2014.03.03 | 14:21

7
Програмата на Орешарски е ясна : кражба , облагодетелстване , интригантство и шикалкавене.

2014.03.03 | 14:21

6
Калфин, Първанов ще те превърне в калъфин , нищо друго!!!!!

2014.03.03 | 14:21

5
Кой има нужда да му повтарят през ден, че държавата не била управлявана прозрачно? Народа иска да хвърчат глави на корумпирани депутати и управници за дето сме в това положение. А вие още си говорите за прозрачност тем подобни глупости.

2014.03.03 | 14:21

4
България има нужда от политици,които не само да са професионалиси,да владеят чужди езици и да имат добър външен вид.България има нужда от хора,които пулсират с гражданите й.Хора,които не се стараят да бъдат харесани,а хора,които имат строгост и любов на бащи и майки на Нацията.

2014.03.03 | 13:51

3
българия и тя да реагира иначе казано между чук и наковалня,пък после идва димитров и убива патриарха, и 10000 свещенници,тоя филм сме го гледали даже и с референдум т, да се каже законно
Батко Данчо

2014.03.03 | 12:21

2
Да го начукам на всички, които ми цъкат минуси!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини