Скандалът с Хафъзов провали второ заседание на парламента (обновена+видео)

  • 17 февруари 2014 10:11

  • 30972
  • 116
Скандалът с Хафъзов провали второ заседание на парламента (обновена+видео)
©

В началото на днешното заседание на парламента лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа поиска от трибуната да бъде прочетена декларация, осъждаща петъчното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Председателстващата заседанието Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на отказа, като се аргументира с правилника на Народното събрание. По думите й това може да стане на следващото редовно заседание в сряда.

"Отклонявате по един некоректен начин възможността да бъде прочетена декларацията. В такъв случай групата на "Атака" не счита за необходимо да присъства на това заседание. Призоваваме и другите народни представители да го направят", заяви Сидеров.

Призива му последваха депутатите от ПГ на ГЕРБ и в залата започна поименна проверка за наличието на кворум. След проверката се оказа, че в залата има 110 народни представители. Зам.-председателят на парламента Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, обяви 30-минутна почивка, след което бе извършена повторна проверка. Оказа се, че след почивката още един депутат не се е регистрирал и в пленарна зала бяха 109 депутати. При това положение на Имамов не му остана нищо друго, освен да прекрати заседанието и да насрочи следващото за утре в 10.00 ч.

"Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за кабинета на Орешарски", каза пред журналисти на излизане от пленарна зала лидерът на "Атака". "Не е допустимо поведението на Хафъзов", каза Сидеров, след като депутатите отхвърлиха предложението на "Атака" да осъдят с декларация поведението на народния представител от ДПС от петък.

Сидеров коментира и предложението на ДПС за агитация на майчин език. "Ясно изказахме нашата позиция, че сме против тази агитация. Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално, и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент", заяви той. На въпрос, това означава ли, че ще напуснете парламента, ако се върнат текстовете, Сидеров каза: "Ние смятаме, че не можем да си затваряме очите пред такава наглост и арогантност от страна на една партия, която с годините се доказа много пъти. Сега се появиха много псевдопатриоти, които се правят на събудени от сън".

Припомняме, че в петък пленарното заседание беше прекратено след скандал за агитацията на майчин език. Предложението на ДПС бе отхвърлено, а след това Хюсеин Хафъзов заяви от парламентарната трибуна: "Срам и позор за парламента на европейска България. Искам да бъда свободен и ще бъда свободен, заради тази свобода има  български граждани, които са лежали по затворите. Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за  свободата, аз ще бъде свободен въпреки вашите рестриктивни действия. Ще вървя по пътя на Ахмед Давутоглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган".

След неговото изказване депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха пленарната зала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
30972 116

Свързани новини

Коментари 116

Добави коментар
Един Българин

2015.05.30 | 12:41

116
Член 11 алинея 4 от Конституцията на Република България гласи: Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

2015.05.30 | 12:41

115
искам да се проведе референдум за заличаване на тази престъпна партия ДпС
Вън бе мърши

2015.05.30 | 12:40

114
Абе резаци миризливи, като ви е писнало стягайте багажа и се измитайте към Турция. Ама вече пробвахте, по Тодор Живково време. И какво стана- оказа се че сте долна, миризлива, неграмотна сган от която никой там няма нужда. И пак към тука се завлякохте. Така, че сега си затваряйте миризливите плювалници и спрете с абсурдните си претенции. Никой не ви иска, само ние тука ви търпим!
Основи на българизма

2015.05.30 | 08:54

113
Волене от теб зависи съдбата на България освободи народа от турско управление ако си Българин!!!
Един Българин

2015.05.30 | 08:54

112
Член 11 алинея 3 от Конституцията на Република България гласи:Член 11 алинея 4 от Конституцията на Република България гласи: Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
Един Българин

2015.05.30 | 08:54

111
Член 11 алинея 4 от Конституцията на Република България гласи: Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
предлагам

2015.05.30 | 08:53

110
Алиосман Имамов да се клонира на трима: Али, Осман и Имам !!!!Така сметката може и да излезе при преброяването !
иван

2014.02.19 | 14:12

109
Единствения шанс на Сидеров да оцелее като политик е да напусне този парламент веднага. Ако не го направи ще остане в историята като крадец и предател!!!

2014.02.18 | 16:43

45
откъде на къде да е крадец и предател я си гледай работата и не се занимавай с политика !

2014.02.19 | 08:07

108
Който иска агитация на майчин език да си върви там където е позволено агитацията на такъв език и там да си правят политиката

2014.02.18 | 23:37

107
Нови избори и АТАКА ВЪН!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини