Явор Куюмджиев: Не може да спасяваме държавата от ГЕРБ с ГЕРБ

  • 13 февруари 2014 19:33

  • 1412
  • 5
Явор Куюмджиев: Не може да спасяваме държавата от ГЕРБ с ГЕРБ
©

Тези, които искат увеличение на цената на тока, са ЕРП-тата, но те не могат да я вдигнат сами, защото подлежат на регулация от ДКЕВР, тоест на базата на техните искания комисията трябва да вземе решение. Вярвам, че ДКЕВР ще се съобрази с политическата линия, която управляващите провеждат, и с желанията и очакванията на българските граждани и няма да се стигне до вдигане на цената. Това заяви пред К2 депутатът от Коалиция за България и заместник-председател на Комисията по енергетика в парламента Явор Куюмджиев.

Той определи исканията на ЕРП-тата като нахалство, защото в предишните години държавата им е одобрявала цени, които им гарантират 100% възвръщаемост на инвестицията в рамките на една година и 12% печалба. Явор Куюмджиев заяви, че сегашните управляващи се опитват да накарат ЕРП-тата да действат като нормален бизнес субект, което означава, че след като са собственици на някакви производствени средства, в случая разпределителни мрежи, трябва да си направят един средносрочен инвестиционен план. Депутатът увери, че управляващите ще направят всичко възможно през 2014 година цената на тока да не се променя.

По отношение на новите изборни правила Куюмджиев смята, че целта на ГЕРБ е да не се приеме новия Изборен кодекс и евроизборите да се проведат по стария, изработен от Искра Фидосова и всичките номера, заложени в него, като случая Костинброд, разнасянето на чували, скандирания мафия и други подобни. Тъй като се очаква президентът да наложи вето, срокът за приемането е силно сгъстен, затова се работи всеки ден с удължено работно време. Целта е да се приеме новия Изборен кодекс, който да върне България по пътя на демократичното й развитие. Относно забележките на Венецианската комисия, Явор Куюмджиев заяви, че с голяма част от тях вече е направен компромис. Той уточни, че въпросната комисия понякога предлага на националните парламенти и абсурди и нито една държава в Европа не е приела изцяло препоръките на Венецианската комисия.

На въпрос дали е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ, той отговори: "Не може да спасяваме държавата от ГЕРБ с ГЕРБ". Що се отнася до конгреса на социалистите, не се усещат никакви трусове от отделянето на АБВ. Според него, няма нищо драматично в това, че няколко човека са решили да напуснат партията, това е тяхно лично решение, нито една партия няма задължителен характер.

Последвайте канала на

1412 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.02.15 | 20:18

5
Вие спасявате държавата,както навремето СССР ни освободи.

2014.02.15 | 20:18

4
На изборите да изчистим България от червената кал --- всички като един срещу комунистическите гадове !!!

2014.02.15 | 20:18

3
ТЕ ЩЕ СПАСЯВАТ ДЪРЖАВАТА ОТ ВАС
манев

2014.02.15 | 20:18

2
Както върви господина може да намалява цени, да увеличава заплати с едно решение на правителството. Как ГЕРБ не се сетиха?
Ангелов

2014.02.15 | 20:18

1
Боже не разбрахте ли че не искаме да ни спасявате

Добави коментар

Водещи новини