От АБВ поискаха регистър на публичните средства

  • 07 февруари 2014 15:21

  • 1409
  • 4
От АБВ поискаха регистър на публичните средства
© Булфото

АБВ иска регистър на публичните средства. Тези, които са давали пари на принципа на антипатии и симпатии, винаги са губили след това, обяви Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска на пресконференция на Националната гражданска инициатива.

Настояваме всички поръчки да станат веднага достъпни в интернет. Кои са конкретните проекти, които се работят; кои са изпълнителите, които ги извършват и периодично, всеки месец или на два, да се опреснява информацията, до къде е стигнало изпълнението на всеки проект и колко средства са изплатени по него, това по отношение на обществени пари, каза още той. Ние настояваме и за европейските средства, за което и БСП навремето настояваше, между другото, да се направи регистър на тези, които получават средства, които получават средства по оперативните програми за разясняване на европейските политики. Искаме регистър на публичните средства, които се отпускат чрез насърчителна банка, заяви Калфин.

Искаме да има прозрачност. 500 милиона лева, които отделя бюджетът, се отделят от един малък бюджет, от който има страшно много нужди и за социални, и за инвестиционни, и за всякакви друго. Толкова е решила държавата, че може да отдели за населените места, чудесно, нека го направи. Проблемът е как се прави разпределението на пари и това за пореден път се прави по принципа на симпатиите и антипатиите. Това е разликата между нас и всички други. Преди това го правеха ГЕРБ, НДСВ, ако си спомняте, с едни чешмички. Докато държавата се управлява по този начин, ще продължават да се пилеят парите на хората. Ако още някой на „Позитано" попита кое ни е различното, всеки ден ще му даваме подобен пример. Кои са конкретните проекти, кои са конкретните изпълнители, които ги извършват, всеки месец докъде е стигнало изпълнението, да бъде достъпно в интернет, категоричен беше  Калфин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1409 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Paco

2014.02.08 | 01:51

4
+1
Не на комунизма!

2014.02.08 | 01:51

3
На 09.09.1944 г. комунистите ликвидираха българската държава. Сега довършват народа.

2014.02.08 | 00:41

2
nai napred vsichki ot ABV da dokajat dohodite si

2014.02.07 | 23:55

1
За такъв регистър, а също и подобен за доходите на депутате се говори от много, много дълго време. Едва ли точно защото АБВ е поискала подобно нещо, ще се случи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини