Плевнелиев заминава за Германия

  • 29 януари 2014 19:29

  • 1348
  • 2
Плевнелиев заминава за Германия
© Булфото

От 30 януари до 1 февруари т.г. президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на работно посещение във Федерална Република Германия и ще участва в 50-та Мюнхенска конференция по сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Актуалните рискове и предизвикателства пред сигурността в европейски и глобален аспект, миграцията, енергийната сигурност и други теми, ще бъдат обсъдени на предстоящия форум, който е и един от най-престижните по проблемите в тази област.

В рамките на работното си посещение, на 30 януари президентът Плевнелиев ще проведе срещи с председателя на Парламента на Свободната държава Бавария Барбара Щам, както и с министъра на правосъдието на Бавария проф. Винфрид Баусбак.

На 31 януари държавният глава ще участва в 50-та Мюнхенска конференция по сигурност. В програмата на президента са предвидени срещи с министъра за евроинтеграция и регионални връзки на Бавария д-р Беате Мерк, както и с вицепрезидента на Индустриалната търговска камара на Бавария Георг Детендорфер.

Президентът Плевнелиев ще разговаря на 1 февруари с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович и с премиера на Грузия Иракли Гарибашвили. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се срещне също така с президента на Европейската инвестиционна банка д-р Вернер Хойер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.30 | 07:38

1
Кой ли ще го замества тук?Дали ще е Б.Борисов ?

2014.01.30 | 10:06

2
Шегуваш ли се? Та той му е шеф!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини