Плевнелиев e на посещение в Тирана

  • 16 януари 2014 07:53

  • 1082
  • 2
Плевнелиев e на посещение в Тирана
©

Във фокуса на започващото посещение на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в Тирана е задълбочаването на политическия диалог и икономическото сътрудничество между България и Албания, както и процесът на европейска интеграция на балканската страна, предаде БНР.

Сред темите, които ще бъдат разгледани в албанската столица, са и въпросите, свързани с регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа. Пред англоезичното албанско издание „Албениан дейли нюз”, посланникът ни в Тирана Димитър Арнаудов подчертава в навечерието на визитата,че реализацията на Коридор №8 и свързването на енергийните системи на страните ни са проекти, имащи регионално измерение, чието реализиране ще допринесе за затвърждаването за постигането на тази обща цел. В интервюто става дума и за 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между София и Тирана.

И останалите албански централни печатни медии отделят място на започващото посещение на Плевнелиев в Тирана. Днес и утре той ще се срещне със своя албански домакин президента Буяр Нишани, с министър-председателя Еди Рама, с председателя на парламента Илир Мета, както с кмета на албанската столица Лулзим Баша и с представители на бизнеса

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1082 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.16 | 13:28

2
България -Албания с обща граница урааа

2014.01.16 | 13:28

1
Този човек що не си почина след екскурзията в Китай, ами пак замина .И в РБ има доста работа за вършене.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини