ГЕРБ: Следващият доклад на ЕС няма да е към Пламен Орешарски

  • 22 януари 2014 17:59

  • 3075
  • 4
ГЕРБ: Следващият доклад на ЕС няма да е към Пламен Орешарски
©

Не можем да си затваряме очите след бездействието на предишните правителства. Не трябва да се обвиняваме само ние, това не е правилният подход. Не носим вина само ние от БСП. Това каза депутатът от БСП Деница Караджова по БНТ. 

Аз съм сигурен, че в следващия доклад, който щу бъде написан от ЕК Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 вече няма да е премиер. Проблемът трябва да бъде разпознат. Не става дума само за непрозрачността. Правителството показа, че го е страх от публични дебати, а това се налага, за да се повиши доверието в него. Това каза депутатът Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по БНТ.

Тя не се съгласи с изложеното от Вучков и обясни, че в момента тече актуализация на редица проблемни сектори в правосъдието. "Голямата отговорност и предизвикателство пред всички сфери в сигурността не е просто да се изработи поредния екшън план, това е правено досега. Грешка е това, че не се вслушваме в неправителствения сектор", смята Караджова.

Аз съм скептичен, защото партиите, които подкрепят правителството показват, че то е имунизирано към недоволството на хората. Трябвада има проемственост в реформите, визирайки МВР. Трябва да се отърсим от реваншизмът, защото това е пагубно. Ако ние сме допускали грешки това не ти дава право и ти да ги допускаш, обясни Вучков. "Нерегламентираното подслушване е принципна грешка, то е недопустимо в демократично общество. Нека съдът да каже има ли вина или не".

Ефектът, който тепърва ще оценяваме, след решението на съда. България има нужда от ролята на ЕС да ни насочва към пропуските и да ни помага. Обидно е, че само ние и Румъния не успяхме да реформираме съдебната си система, заяви Караджова.

Във всички сектори трябва да се намерят реформатори и да се насърчават хората да не търсят реваншизъм, а да се насърчават, завърши Вучков.

Радетели на промяната не са само протестиращите, Иноватори има навсякъде, просто трябва да се насърчават, добави Караджова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3075 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.23 | 19:39

4
АКО НЯМА ДА ВОДИТЕ ПРОПАТРИОТИЧНА ПОЛИТИКА ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ. ГЕРБ БЕШЕ НАЛАЗЕН ОТ СУМА ТИ ЕВРЕЙСКИ ЕЛЕМЕНТИ ГОНЕЩИ СВОЯ ИНТЕРЕС. НО ХОРАТА ОЧАКВАТ СЪВСЕМ ДРУГО - ПРОЕВРОПЕЙСКА ПОЛИТИКА, ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРНА ИДЕНТИЧНОСТ И ТАЗИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ РАЗБИРА СЕ. НЕ ОЧАКВАМЕ ГЕРБ ДА СТАНЕ СЛУГИНЧЕ НА ЕВРЕЙСКАТА ОБЩНОСТ И НА ИЗРАЕЛ. И НЕ ИСКАМЕ ТОВА.

2014.01.23 | 19:39

3
Към СИДЕРОВ ще е ! АТАКААА ! ТИКВИТЕ в пандиза !

2014.01.23 | 09:09

2
Значи ще е през 2018 година.
o

2014.01.23 | 08:33

1
Преэ май на евроиэборите ще раэбереш точно кога ще са.И ще се иэненадаш!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини