Страхил Ангелов на кръстосан разпит за Сирия

  • 21 януари 2014 06:22

  • 3549
  • 4
Страхил Ангелов на кръстосан разпит за Сирия
© Булфото

Изслушване на соцдепутата Страхил Ангелов подготвя ръководството на БСП, пише "Стандарт". Поводът са репортажи в сирийската телевизия за срещи на Ангелов с министри от правителството, в които той бил заявил подкрепа за режима на президента Башар Асад.

Депутатът нарече всичко спекулации и заяви категорично, че е имал срещи единствено заради бежанския проблем. "Не мога да подкрепям Башар Асад, аз подкрепям Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Никога по никакъв повод дори не съм споменавал името на Башар Асад", заяви Ангелов, който се прибира днес в София. Той подчерта, че е в Сирия не като част от официална делегация. Но призна, че е имал срещи с политици от кабинета. "Говорих с тяхното социално министерство. Да речем, те имат някаква готовност, ако се осъществи някакъв контакт - дори бил той и на ниво началник-отдел, да върнат обратно много от тези хора", отбеляза Ангелов. Срещнал се и с техния патриарх, тъй като там има голяма християнска общност. "Срещнах се и с много други хора, писатели, студенти, публицисти. Не всички от тях са привърженици на правителството", заяви Ангелов.

"БСП и червената групата ясно заявяват, че посещението на Ангелов в Сирия е в лично качество и не представлява позиция на Народното събрание и ПГ на КБ", обявиха от "Позитано" 20. Наблюдатели коментираха неофициално, че ден преди визитата му в Дамаск е била руска делегация. И отбелязаха, че това е част от пропагандата, която в момента правителството на Сирия води заради дълго чакания старт на преговорите "Женева-2". Мирната конференция в Швейцария е насрочена буквално след ден на 22 януари и на нея се очаква да участват и опозиционерите на режима в арабската държава.

Самият Ангелов подчерта, че соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на му е казал ясно да отложи пътуването в този момент. "Темата за посещение на парламентарна делегация в Сирия бе дискутирана преди около месец, когато Хасковската търговско-промишлена палата се обърна с молба за подкрепа на усилията на българския бизнес за развитие на двустранните икономически отношения", се казва в позицията на БСП. От "Позитано" 20 съобщават, че още тогава позицията е била, че посещение на парламентарна делегация при настоящите условия в Сирия е неуместно. Червените отбелязват, че подкрепят усилията на международната общност за решаване на конфликта там и стартирането на преговори за намиране на политическо решение на гражданската война.

"Виждам тотално неразбиране на световните проблеми от управляващите. Техните международни скандали поставят страната в безпрецедентна изолация", написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Като си депутат, не можеш да си организираш сам подобно посещение и срещи на такова ниво, без никой да знае", отсече Генерала.

Много е вероятно Ангелов да бъде отстранен като шеф на парламентарната група за приятелство със Сирия. Още повече, че това беше поискано от външния министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, веднага след избухването на скандала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3549 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОЗДУГАН

2015.06.01 | 12:25

4
НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БСП ДПС+АТАКА, АКО ТУТИН ИМ НАРЕДИ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ПРИЗНАЯТ ЗА РАЗВИТА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.01 | 12:25

3
TOQ QKO SHIBA V GAZA BOIKO KURVATA - TURSKATA HANUMA NA DOGAN

2014.01.23 | 14:30

2
ЩОМ ИМА РЕПОРТАЖИ, ЗНАЧИ Е ВЯРНО.

2014.01.23 | 09:13

1
NEZNAM ZASHTO SME OTCHUDENI????????????????????? LIZETO NA TOVA PRAVITELSTVO SA PEEVSKI, VOLENTCHO OGLY I MISHO PETNOTO. EVROPA I AMERIKANZITE SA NI VRAGOVE, A MEJDUNARODNITE PRESTAPNIZI PRIATELI. TOVA E EDNA OT POLITITCHESKITE IM PERVERZII.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини