АБВ ще доведе до голямо напрежение в БСП, смята Харалан Александров

  • 14 януари 2014 15:44

  • 2339
  • 0
АБВ ще доведе до голямо напрежение в БСП, смята Харалан Александров
©

АБВ ще доведе до голямо напрежение в БСП и до отлив на част от разколебания електорат на партията, смята политологът Харалан Александров, във връзка с регистрирането на отделна листа за евроизборите на Националната гражданска инициатива „АБВ”.

„Все още ми е трудно да кажа, дали това ще доведе до разцепление в БСП. Партията има свойствата да оцелява и да се сплотява при заплаха”, допълни политологът. По думите му, в най-лошия случай може да доведе до още по-голямо затваряне и втвърдяване на ръководството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, на авторитарната тенденция в неговото управление и нещо, което ще е загуба за цялата страна – до напускането на политиката на такъв „гигантен политик”, като Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. За да бъдат истински разбрани членовете на АБВ, трябва да се извърши сложна интерпретация на вътрешнопартийните отношения. БСП, за разлика от много други партии, е много старо, сложно и комплексно явление, обясни Александров, цитиран от Фокус.

„Няма как партията, която е в централна позиция, с най-голям брой гласове в парламента, и на която реално се крепи правителството и мнозинството, въпреки силно преувеличената роля на Волен Сидеров и на ПП „Атака”, да не страда и да не преживява драмата на страната”, коментира още той.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини