Емануил Йорданов за Сидеров: Така го възпитаха ГЕРБ, БСП и ДПС

  • 08 януари 2014 10:05

  • 2898
  • 8
Емануил Йорданов за Сидеров: Така го възпитаха ГЕРБ, БСП и ДПС
© Булфото

Конституцията, в която е уреден имунитетът на народните представители, позволява те да бъдат задържани при заварено тежко престъпление. Поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не е нормално, но в края на сметка има компетентни органи, които биха могли да го призоват. Той няма имунитет срещу евентуални процесуални действия в качеството му на свидетел. Така бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира пред БНР инцидента с лидера на партия "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа на летището във Варна.

"Сидеров е възпитан по този начин от парламентарно представените политически сили. В миналия парламент той крепеше управлението на ГЕРБ в един доста дълъг период от време, в настоящия – крепи управлението на БСП и ДПС. Прокуратурата няма нищо с тези политически разположения, но в крайна сметка всички сме хора и всеки човек би могъл по някакъв начин да се повлияе от конюнктурата. Не че е желателно, но се случва", добави той.

"Трябва да не забравяме това, че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е един уникален политически актьор, чиято хранителна среда е скандалът. Трябва да му обръщат внимание компетентните органи. В този случай той очевидно търси реклама с поведението си и още по-очевидно я намира, но прокуратурата трябва да си свърши работата. Засега се демонстрира едно сериозно желание. Смятам, че при доказателствата, които са събрани, едно искане за снемане на имунитета би могло да бъде прието без особен проблем. Сидеров има интерес и от дискусия в парламента по свалянето на имунитета му, защото отново ще бъде в центъра на вниманието, но не мисля, че политическите сили биха могли да си затворят очите за това, което се случва, защото тук вече имаме и международен скандал", обясни Йорданов.

Според него може да се говори за престъпление по член 325 от НК за хулиганство, тъй като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта: "Казусът е лесен като правна сложност, а иначе, що се отнася до това, което би могло да се случи в съдебна зала – не бих подценявал ситуацията, защото свидетелските показания са нещо доста неопределяемо предварително. Не се знае какви са хората, които ще бъдат разпитвани, доколко биха могли спокойно да обяснят пред съда всичко, което са видели – дали няма да се объркат, дали няма да решат, че е по-добре да забравят случая. Може би е хубаво независимите лица по това дело да бъдат разпитани пред съдия, за да може тези показания да бъдат използвани впоследствие в един съдебен процес".

По отношение на имунитета на Сидеров, Йорданов заяви: "Не мисля, че трябва да се премахва имунитетът. Той е достатъчно ограничен. Просто трябва да си спазваме законите".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2898 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.05.14 | 15:30

8
ВОЛЕН Е ПО-ДОСТОЕН ОТ ТОЗИ

2015.05.14 | 15:30

7
продажно ченге никога атака не е крепила ГЕРБ а напротив щом му отрезаха прищевките тои започна да ги плюва .
БОЗДУГАН

2015.05.14 | 15:29

6
Бързо да се разграничат от СИДЕРОВ всички предатели , крадци , убийци и унищожителите на България ! Да си направят и списък , че да ни е по-лесно после ! С ТИКВАТА ПРОСТА начело и да не забравите палячото от Дондуков !

2015.05.09 | 19:29

5
Изплува ли майка ти долна ? По младите да прочетат колко родители затри и сега децата им страдат! Проклет да си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mami

2015.05.09 | 19:00

4
защо пак ГЕРБ. майка на АТАКА е БСП.
лудницата!

2014.01.09 | 18:28

3
Извиняваме се на народа,изтървахме го пак от ЛуДНИЦАТА!!

2014.01.09 | 17:09

2
Глупости, така си е роден :))))))))))))))))))))
stoiko

2014.01.09 | 11:06

1
Kato vetropokazatel e nasija prijatel.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини