Ангел Найденов не е доволен от критиката на ООН за бежанците

  • 06 януари 2014 16:34

  • 1369
  • 3
Ангел Найденов не е доволен от критиката на ООН за бежанците
©

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен не е съгласен с критиката на ООН по отношение на бежанците, предава "Дарик".

"Не мога да се съглася с критиката, след като съм свидетел на всичко онова, което се полага като усилия от страна на българската държава да бъдат създадени условия за настаняване и подслон на бежанците, които да съответстват на всички изисквания и без да се пренебрегват възможностите, които в момента има страната", каза той.

Найденов коментира, че ще се търсят големи суми, които трябва да бъдат дадени както от българския бюджет, така и от европейските фондове, за да бъдат създадени условията, които заслужават чуждите граждани.

Военният министър каза, че все още не е окончателно одобрен проектът за ограда по българско-турската граница, което трябва да стане до 4 декември.

"Забавянето не се дължи на Министерството на отбраната, а на различни процедури, които трябва да бъдат осъществени по Закона за устройство на територията, които са ангажимент на МВР", каза още вонният министър.

Операцията за изграждане на защитна преграда по границата с Турция, бе наречена "Съвместни усилия - 2013" военните от сухопътни войски укрепиха 107 километра от пътищата.

Това е съоръжение, което ще бъде дълго 33 километра и ще бъде изградено с цел да се намали броят на тези, които нерегламентирано минават границата. Тя ще е висока 3 метра и ще отстои на 1 метър от държавната ни граница. Ширината на самата ограда ще бъде 1.27 метра. За нея ще са необходими 12 000 тона материали, 630 км бодлива тел, 20 000 ще бъдат колчетата, разположени по нейната дължина, ще са необходими и 4000 куба м. бетон.

В края на годината главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че ще предложи на политическото ръководство на министерството, преградата по границата между България и Турция да бъде удължена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1369 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.07 | 00:05

3
БСП се готви да залее с компромати и пумия покрай евровота? Сега ще им е даже по - лесно. Готвят масова фалшификация, за да покажат, че уж някой ги желае. Не вкараха електронно гласуване понеже с бюлетини може да се фалшифицира!!!!! Не го ли усъмни някой високия резултат от 900 000 май месец? Петър Кънев от БСП има печатница и е печатал бюлетини!!!! Но прикриха всичко, като вдигнаха шум един ден преди гласуването.

2014.01.06 | 23:49

1
ти луд ли си или искаш много да те чукат

2014.01.07 | 00:05

2
che koi e dovolen ot takiva kato vas izrodi.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини