Вигенин и Стоянович работили най-много

  • 28 декември 2013 06:59

  • 1609
  • 5
Вигенин и Стоянович работили най-много
©

Министрите на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, са се отличили като най-работните членове в кабинета „Орешарски” с използван най-малко от полагаемия им се отпуск. Това показва справка на „Дондуков” 1, изготвена за „Монитор”.

В нея се посочва, че по принцип министрите имат право на удължен платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни. Това правителство обаче встъпи в длъжност в края на май, поради което периодът за почивка е орязан на 18 дни. Вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София., която беше последното попълнение в състава на кабинета, дори е с още по-малко дни за отмора – 15. Вигенин и Стоянович са единствените министри, които не са си взели никаква почивка през август, когато колегите им масово са излизали за по няколко дни. Заради многото задачи и през летните месеци кабинетът не пропусна нито едно свое заседание, но премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 все пак разреши кратки индивидуални отсъствия. Вигенин обаче е преценил, че няма нужда от това, и от началото на мандата е работил ударно. Едва сега покрай новогодишните празници е заявил 5 почивни дни, които започнаха да текат от вчера. Така все пак той успява да се зарадва на доста прилична почивка. Заради официалните празници дипломат №1 на практика е в отпуск от 22 декември до 8 януари. Откакто е встъпил в длъжност пък, Стоянович е ползвал само един ден от отпуска си – 14 декември, който всъщност беше работна събота.

Без пълноценна лятна почивка е останал и министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Той си взел три дни в средата на август, но накъсани през ден – 12-и, 14-и и 16-и. И Папазов като Вигенин обаче е заявил 5 дни покрай Коледа, които е започнал да ползва на 21 декември, когато кабинетът проведе последното си заседание за годината. Земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по пък си взел само два дни през август, но ги е слял с уикенда и така е имал време да отиде и на плаж. През септември той излязъл в нови три дни отпуск, но навръх единия от тях – 5 септември, не можа да „избяга” от служебните си задължения и откри обновен градски парк в Лозница по Програмата за развитие на селските райони. Премиерът също е бил в почивка едва 5 дни от началото на мандата. Както „Монитор” писа, той не беше на работа само една седмица през август – от 19-и, като през това време го заместваше вицето му Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова. Абсолютно същия график за отдих са имали и министрите на социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва и на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас. Само 5 дни от началото на мандата не е бил на работа и министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен – от 5 август.

Повече почивка си е позволил МВР шефът Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, за когото отминаващата година беше доста тежка. Той трябваше да мобилизира ведомството си на два „фронта” - от една страна, да пази реда по време на протестите, а от друга - да овладява бежанската вълна. През август Йовчев си е взел общо 9 дни, макар да ги е разцепил на две. Вътрешният министър е почивал и на 6 декември, когато се завърна от Брюксел от заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи. Йовчев се е освободил и след Нова година, като ще бъде на работа на 6 януари. Министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и пък е отсъствала цели 10 дни през август и е поискала още два преди новогодишните празници. Тя е заявила 7 дни почивка и в началото на 2014 г. Здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския от своя страна е успяла да се освободи от ангажиментите си за 6 дни в началото на август, както и за три през октомври. Тя си е сляла и почивните дни покрай коледните и новогодишните празници.

Като цяло членовете на кабинета „Орешарски” са ползвали пестеливо полагащия им се отдих и масово прехвърлят по над 10 дни за догодина, когато вече ще имат пълноценен платен годишен отпуск. Министрите в правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 показват завидно здраве, като масово не са ползвали болнични от началото на мандата през май. За повече от половин година има само един случай на използван болничен и той е бил през октомври. За разлика от министрите обаче депутатите ни не могат да се похвалят с такова крепко здраве. Както „Монитор“ писа, само за първите шест месеца на 2013-а ръководствата на 41-вото и на 42-рото народно събрание са получили 370 болнични листа. С тях са били извинени отсъствията на избраниците, които по здравословни причини не са се явявали на работа. В допълнение ръководствата на парламента са разписали още 1500 заповеди за разрешаване на отпуски. Освен това депутатите имат и гарантирани ваканции през годината. На дълга 25-дневна празнична почивка народните представители се радват и в момента, като те ще се върнат на работа чак на 15 януари. В правилника им като почивен изрично е записан и целият август, както и поне 10 дни ваканция по Великден.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1609 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.29 | 09:08

5
РАБОТЯТ НАЙ-МНОГО ЗА РАЗРУШАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ И ЗА ПРОДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!! ОСТАВКА!!НАХАЛНИ КУЧЕТА!!!

2013.12.28 | 21:03

4
На тази снимка Вагината се е замислил- дали ще ме чука отзат или ще му духам пак?
българин

2013.12.28 | 21:03

3
ей, вагинин, ходи се оправяй със любовника ти станишев.

2013.12.28 | 19:26

2
РАЗБЕРА СЕ,ЧЕ ДОГАН ЩЕ ДЪРЖИ ЛЮБИМОТО СИ МИНИСТЪРЧЕ ПО-ДЪЛГО НА РАБОТА

2013.12.28 | 19:26

1
на снимката Вигенин разсъждава-дали той ме обича,или само така казва

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини