Чобанов обещал още 7 000 000 лв. за спортната зала на Русе

  • 16 декември 2013 14:30

  • 1461
  • 2
Чобанов обещал още 7 000 000 лв. за спортната зала на Русе
©

Осигурени са още 7 000 000 лв. за дофинансиране на строежа на спортната зала в Русе. „Финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас ме увери, че парите са осигурени и ще бъдат отпуснати от Инвестиционния фонд, като приоритетен проект за Русенска област”. Това съобщи депутатът от БСП Добрин Данев.

В началото на миналия месец Правителството одобри целева субсидия в размер на 2 млн. лв. по бюджета на община Русе за 2013 г. Средствата са за финансиране на неразплатените разходи за изграждане на подземните паркинги на залата. Средствата се осигуриха чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, информира "Дарик".

Парите от покупката на гаражите ще отидат за довършване на залата. Такова бе изискването на Министерството на финансите, с което се водеха преговори за отпускане на нужните 9 милиона лева от бюджета, с които Общината да стане собственик на гаражите.

„Чисто проектно сме напълно готови. На 90% договорите за изпълнение са подписани, бюджетът е строго регламентиран. Сега остава чисто техническата част за усвояване на парите”, обясни Георги Пейчев, изп. директор на дружеството „Проект Русе“, което строи залата. Идеята е, че за да получи парите дружеството то реално продава подземните паркинги на Общината, която пък получава пари за покупката от държавата. Тези гаражи обаче са ипотекирани и имат тежести към различни банки. „80 % от технологичните стъпки за тяхното освобождавне са направени, остава малко за да бъде подписан договор с Общината, който вече е утвърден” увери Пейчев. При добро време работата може да започне още през януари, като най-важно в момента е да бъде покрита залата. Ако залата бъде готова в срок, до началото на 2015 г. , Русе ще моиже да кандидатсва за домакинство на Европейското първенсто по волейбол

Последвайте канала на

1461 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.16 | 20:38

2
То даването не е като обещанието.
русенец!

2013.12.16 | 17:00

1
А то оплюването, не е като добрата дума!

Добави коментар

Водещи новини