Чобанов: Бюджет 2014 е направен с грижа за хората (видео)

  • 09 декември 2013 12:40

  • 1601
  • 5
Чобанов: Бюджет 2014 е направен с грижа за хората (видео)
© Булфото

Бюджетът за 2014 година е направен с грижа за хората. Това каза в пленарна зала финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас малко преди окончателното приемане на всички текстове от Закона за държавния бюджет за следващата година.

Чобанов се извини, че трябва да напусне по-рано залата, тъй като му предстои участие в заседание на ЕКОФИН. Той заяви, че бюджетът е добър и налага нови практики за по-ефективно разходване на средства. Министърът благодари в аванс на парламента за подкрепата към бюджета за следващата година.

"Бюджет 2014 съдържа в себе си буфери. Това е 5%-то правило, което позволява да се реагира при една ситуация, при която може да има натиск върху приходите. Това беше оценено и от мисията на МВФ, която приключи преди време в България, и която подчерта, че бюджетът трябва да съдържа необходимите буфери", заяви финансовият министър.

"Приходната част на Бюджет 2014 е амбициозна и напрегната, но това не означава, че е надценена. Напротив – там са разчетени редица промени, включително структурни и законодателни, които дават основание да се счита, че ще бъдат реализирани по-високи приходи. Имам предвид фискалният контрол, който ще стартира в началото на следващата година и обратното начисляване на ДДС. Не трябва да пренебрегваме и подобряването на някои процедури, намалението на административната тежест и по-добрата комуникация между приходните администрации и съответно бизнеса. Това е много важен елемент от самата бизнес-среда", посочи Чобанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1601 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.11 | 16:38

5
незнам с каква грижа за хората е само да не стане така февруари да се чудите къде да се денете от всенародна обич.
ot Burgas

2013.12.11 | 16:38

4
oligofrena mozhel i da govori - боже прибери си версиите ... тоя е рядък случай, на синхрон от тъпо изражение и тъп мозък. Абсолютна симетрия просто.
stoiko

2013.12.10 | 05:19

3
Za koi chora dr.4obanov,za vasite nali,za 4ervenite kapitalisti i priblizenite im oligarchy.
rossen4i4o

2013.12.10 | 05:19

2
така е , хората ще бъдат обгрижени от плащания , по високи данъци ,престъпни пререгистрации / авто газови / , чудовищно високи такси и сметки , застраховки / доброволно задължителни/ и ако случаино някои не умре от мизерия , то КАТ ще му напишат няколко акта , та нали хората трябва да бъдат принудени /доброволно/ да продадът собственоста си на великите водачи/ партиини/и тяхните собственици олигарсите . Това прозира зад управлението вече 30 г . Моля ВИ не се грижете

2013.12.10 | 00:55

1
те всичко правят за народа и само за народа,а народа все беден.те стават все по- богати,да кажат за кой народ става въпрос.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини