Управляващите овладяват екоинспекциите

  • 12 декември 2013 14:42

  • 1891
  • 2
Управляващите овладяват екоинспекциите
©

Част от назначените от министъра на околната среда Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност (ДПС) временни шефове на регионалните екоинспекции ще запазят постовете си и след края на конкурсите за тези позиции, които се точат вече няколко месеца. Това сочат междинните резултати от конкурсите, пише Труд.

Въпреки че официално остава още един етап до тяхното приключване, някои от директорите на 16-те инспекции вече са ясни, защото са единствените допуснати до финалното интервю. От списъците, публикувани на сайта на ековедомството, става ясно, че временният шеф на екоинспекцията в Благоевград Татяна Дукова ще остане на поста за постоянно. Тя дълги години работи в структурата като експерт. За шефското място е препоръчана от БСП, въпреки че не е член на партията. Почти сигурният нов шеф на инспекцията в Плевен обаче има политическа биография. Радослав Илиевски беше два мандата депутат от БСП, бил е и кмет на Долна Митрополия. Наскоро беше издигнат за областен председател на БСП в Плевен, но загуби избора от Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. В биографичните му справки е посочено, че е инженер и икономист.

И в Русе временният шеф ще заеме поста за постоянно. Дауд Ибрям за втори път оглавява регионалната структура, след като  беше шеф при тройната коалиция. Кадър от кабинета “Станишев” ще ръководи инспекцията в Пловдив. Тамер Бейсимов е на поста от няколко месеца като временно изпълняващ, а сега ще спечели и конкурса. Той беше главен секретар на екоминистерството по времето на Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, а до август ръководеше общинското дружество “Паркинги и гаражи” в Асеновград, откъдето е Чакъров. Шефовете на останалите инспекции ще станат ясни по-късно. До последния етап на конкурсите са допуснати голяма част от временно заемащите постове. Директорите на екоинспекциите бяха уволнени в един ден от министър Михайлова. Заедно с тях бяха освободени и ръководителите на националните паркове и на басейновите дирекции. За ръководители там също текат конкурси.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1891 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Асан

2013.12.13 | 00:03

2
Украинчето има много бяло дупе, ама Местан не го изпуща от поглед. Ааах Аллах!

2013.12.12 | 20:22

1
ДА, НО СЛЕД КАТО ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ НИКОГА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини