Вигенин участва в Среща на министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО

  • 03 декември 2013 09:24

  • 875
  • 0
Вигенин участва в Среща на министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО
©

Министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, ръководи българската делегация за участие в редовната Среща на министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО, която ще се състои в щабквартирата на НАТО в Брюксел на 3 и 4 декември 2013 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи /МВнР/, предава БТА.

В рамките на двудневния форум ще има заседания на Северноатлантическия съвет във формат министри на външните работи, Съвета НАТО - Русия, Комисията НАТО-Грузия и заседание във формат "ISAF". Ще бъдат обсъдени релевантни теми от дневния ред на НАТО, като партньорската политика, политиката на "отворени врати" на Алианса, състоянието на процеса на преход и развитието на отношенията с Афганистан след изтеглянето на силите на НАТО през 2014 г.

Тема на заседанията на Северноатлантическия съвет ще бъде и подготовката на предстоящата през септември 2014 г. във Великобритания Среща на върха на държавите-членки на НАТО. Една от водещите теми на нея ще бъде обликът на организацията след 2014 г., ролята и способността й да посрещне бъдещите предизвикателства пред сигурността.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини