Вигенин: Никоя държава няма да позволи парламентът да бъде разбит

  • 15 ноември 2013 08:13

  • 1853
  • 5
Вигенин: Никоя държава няма да позволи парламентът да бъде разбит
©

Не знам дали упрекът трябва да бъде към министър-председателя и министрите или тези, които организират протестите. Не сме единствената държава, в която има протести. Но такъв тип - организирани групички всеки път, когато се появява премиерът, е малко прекалено. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

"При срещите си аз се концентрирам повече върху външнополитическите проблеми. Говорим за разширяване на връзките на различни страни с България", добави той. "Докато правителството има парламентарна подкрепа и нашите законодателни решения се приемат, няма причина кабинетът да подаде оставка. Още повече, че протестите нямат такава масовост, каквато им се придава. Няма държава в света, която да допусне парламентът да бъде разбит. Тези, които решиха да го направят онзи ден, трябва много внимателно да си помислят. Депутатите са избрани легитимно. Тази омраза, която се насажда ежедневно през последните 5-6 месеца, не ни води към нищо добро. Постепенно започваме да довеждаме нещата до абсурд, заяви външният министър", заяви външният министър.

"Ние се опитваме да възстановим разпадналата се при управлението на ГЕРБ държавност. Наистина е много трудно. Работим при постоянен саботаж. Ние имаме отговорност към тази държава", посочи Вигенин.

"България ще получи европейска помощ за справяне с бежанския проблем", потвърди външният министър. Първият дипломат обаче уточни, че Европейската комисия все още не е определила размера й. По думите на Вигенин сумата е значителна, но няма да покрие всичките ни нужди. Размерът на помощта ще е под 10 млн. евро, отбеляза външният министър, като посочи, че страната ни ще може и трябва да се възползва от подкрепа по линията на други фондове през 2014 г.

В София предстои да заседава т.нар. Централна смесена комисия, в която България и Турция ще обсъдят съвместните действия по отношение на бежанския поток, стана ясно още от думите на Вигенин. То вече е договорено с министъра на външните работи на съседната държава. Министър Вигенин беше категоричен, че не разполага с информация, че Турция тика бежанци към наша територия. „Напротив, изразиха готовност да работят с нас. Възможно е обаче да има занижен контрол. Трябва да работим активно, само съвместният ангажимент може да решава този проблем”, каза българският първи дипломат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1853 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ОСТАВКА

2013.11.19 | 17:33

5
ОСТАВКА е гейтак !!
Радо

2013.11.19 | 17:33

4
То на всички е ясно че от 1944 комунизма не ние напускал и само с кръв ще сдадат властта!
ass

2013.11.19 | 17:33

3
tozi e pulen smqx..

2013.11.19 | 17:33

2
Този освен за вагина,за друго дали става?

2013.11.19 | 17:32

1
Какви срещи имаш ти , бе малкия ?? Въобще кой ви бръсне вас комунистите за слива ?? Навсякъде в Европа са ви обърнали гръб и не искат да имат нищо общо с "правителството" ви !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини