Георги Марков: Уважението към историята изгражда нацията

  • 01 декември 2013 20:16

  • 3108
  • 10
Георги Марков: Уважението към историята изгражда нацията
©

Тодор Живков имаше нюх за националния интерес. Това каза в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия академик Георги Марков. Що се отнася до определението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, че Живков е лъжец, историкът каза, че се нагледахме на закъснели антикомунисти, които не познават историята. "Трябваше преди да каже това да помисли как ще стои неговият портрет до този на Тодор Живков,с какво ще бъде запомнен".

Според Георги Марков лъжата винаги е присъствала в политиката, в това число и по времето на Живков, но тогава националните интереси стоят на преден план. “Живков се целуваше с Брежнев, но тези целувки бяха най-скъпите в историята на страната”, посочи академикът. Тогава България се е възползвала от голямо количество нефт и ресурси, които и от стоки, които да задоволяват необходимостта на страната. Живков е разпределял парите, но е имало и за НДК, за култура и за всичко, което е било нужно за добрия начин на живот на българина, посочи Марков.

Георги Марков заяви, че Живков не е бил комунист, а по-скоро прагматик и много умело е успявал да намери баланс в живата на обикновения българин. “Живков завърши живота си във вилата на внучката си, точно когато лъснаха палатите на тези, които са крали от страната”, каза Марков и припомни шеговитата му фраза – “Новите демократи няма да можете да боядисате това, което аз съм построил”.

Акад. Георги Марков каза още, че е недопустимо Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да говори за негов предшественик, при това покойник по този начин. Уважението към историята изгражда нацията, посочи той "Оценките ги дава историята".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3108 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
доктора

2016.02.13 | 19:27

10
Всяка нация има такива светли личности като академик Георги Марков, акад.Антон Дончев и пр. Те нямат никакви претенции за нищо, не се натискат да говорят. Добре е от време навреме да ги питат някои неща публично и те публично да отговарят. Който запомни - запомни. Пиша го това, щото ги познавам лично.

2015.02.14 | 22:21

9
toz pak nacia plazmodii te edna voina ne mogat napravi samo kriakat nacii e tazi koiato moje da vouva blia blia

2013.12.05 | 17:03

1
Умните не се бият и не водят войни,защото това не решава проблемите.
росен павлов

2015.02.14 | 22:20

8
Г-н. Марков, моля Ви , правете заключения за академичната общност а не за работещите Българи които окрадохте
GEORGI

2015.02.14 | 22:20

7
EDIN OT MNOGO-MALKOTO ISTINSKI ISTORITSI TREZVO-MISLESHTI V BULGARIA.MOITE POCHITANIA G-N PROFESORE!

2015.02.14 | 22:19

6
Академик Марков и Кеворк така хубавичко си гонайбаха тоя смешник президентски , че ми напълниха душата ! Пребоядисан червен палячо !

2015.02.14 | 22:19

5
Българската исторя е пълна мистификация! Какво стана татари сме, персици ли сме, славяни ли сме? Аспарух християнин ли е бил мюсюлманин ли е бил? Какво е това тангизъм, паганизъм или каквото там? Аспарух дошъл ли е по тия земи или тука си е бил? Единственото което се знае са безцеремонни глупости измислени през соца!
Генчев

2015.02.14 | 22:17

4
И Батето Славков беше професор!! Господина Марков по-добре да си гледа науката, че БГ историографията е пълна с такива митологеми и мистификации, че най-малкото не му е работа да се занимава с други странични неща. Какъв нюх за национален интерес имал Тодор Живков бре??? След 10-20 години отрочетата на Марков сигурно ще почнат да издават книги с хвалебствия за времето на соца. Баста от спецове и професионалисти, които са анонимници извън пределите на нашите медии и клюки!!

2015.02.14 | 22:17

3
Ами като не щеш да слушаш Г.Марков,слушай Ефрем Моллов,може да те покани в помашката си партия,може и на теб да каже ,че си черкезин като Божидар Димитров.Тя и една дама нарече Т.Живков ''прост селски хитрец'',нейната истина,че и вашата.Вярвайте си и спете спокойно.
ИВАН

2015.02.14 | 22:16

2
ЗАСТАНЕТЕ НА ПЛОЩАДА И ДОБРЕ СЕ ОГЛЕДАЙТЕ..... 90 % от построеното е по времето социализма....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини