Плевнелиев: Тодор Живков не беше мъдър, а лъжец

  • 27 ноември 2013 16:51

  • 20169
  • 160
Плевнелиев: Тодор Живков не беше мъдър, а лъжец
©

Няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Не. Той не беше мъдър, а лъжец.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след края на третата дискусия от инициативата „Диалог с гражданите“ на тема “Какво бъдеще за българските медии?”. "Ние имаме много приятели в Европа, нима трябва да си посипваме главата с пепел, когато сме постигнали най-големият приоритет на нацията да сме част от европейското семейство? Нашата демокрация е такава, каквато ние я създаваме, нашите медии са такива, каквито ние ги направим. Виждаме, че темите за олигарси и монополи са в дневния ред, те ще бъдат решени", продължи Плевнелиев.

"Говорите за правораздаването и за жертвите на комунизма. Да, ние трябва да помним, и няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Той лъжеше българския народ 45 години. Казвам го, не за да разделям нацията. Истината не може да ни разделя, историята трябва да я знаем такава, каквато е. Ако държите на истината, защо не се обадихте да попитате държавния глава, какви са неговите родители ? Те са учители. Тези журналисти, които представиха снимка на мен и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, те вече не са тук. Те отиграха своята ситуация. Истината е, че на пресконференцията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ми посочи къде да седна, и ми бръкна в окото", каза още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Имаше въпрос за това  дали концентрацията на медиите застрашава националната сигурност. Неработещите институции, това застрашава националната ни сигурност. Няма нито една демократична държава на планетата, която да е богата, ако няма работещи институции", обясни Плевнелиев. Той посочи, че всички предложения от днешната дискусия ще бъдат представени на сайта на президентството. "Готови ли сме да кажем, че промяната може да започне от нас? Могат ли всички да се обединят от необходимостта да има един Етичен кодекс? Ще съм благодарен, ако успеете да го направите. Държавният глава няма право на законодателни инициативи, но ако всички днес решим, постигнатият консенсус ще отекне много силно, и президентът ще бъде един мултипликатор на вашите идеи", обяви той.

"Убеден съм, че на нас ни трябва стратегия. Ако ние не постигнем консенсус по 10 страници, ако не се обединим около едно нещо, няма как да просперираме и да се развиваме. Всеки един днес е тук, защото му пука. Това, което казахте, беше искрено, след като е така, ще бъде взето на сериозно. Два пъти по-малко са загиналите на пътя, това е станало, защото милиони българи станаха по-вежливи шофьори, та нима това не е достойно като пример, за това, че ние заедно можем", каза още Плевнелиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20169 160

Свързани новини

Коментари 160

Добави коментар
Tolstoist

2014.06.09 | 09:41

160
Офшорлиев когато постигнеш поне 1 % от това което е направил този човек, тогава говори за него . :)
MArk Burn

2013.12.14 | 14:22

159
Тодор Живков е лайно

2013.12.09 | 12:29

158
Какви глупости пишат някои тук, не е за вярване..България при Живков била водеща...Да много неща се разрушиха, но какво се случи у нас след преврата? А това, че сме произвеждали нещо качествено е пълен смях, само страните от Варшавския договор копуваха продукцията ни по задължение!!! Качество имаше само в селскостопанската ни продукция. Харчените без покритие пари свършиха в края на 80-те, а за Чернобил не ми се пише. А кой създаде мутрите????

2013.11.30 | 09:05

129
По времето на Жиков не беше всичко идеално,но децата не бяха превъртяли и ходеха най-малко веднъж в годината на почивка.
Uzunow

2013.11.29 | 12:00

122
Koito ne e jl poparata na komunistite nisto ne znae.Zasto bjha zatworeni granizite na stranata?Zasto presledwaha wseki koito ne simpatizira na gnilata im partij?Zasto mladite bjgatna zapad a ne na iztok?Koe sastestwo otiwa tam kadeto e po-losho?Kakwo e diktatura na proletarijta?-nasilie

2013.12.09 | 12:28

157
Кой знае какъв престъпник си бил и затова говориш така.Сега като имаме право да напускаме границата ..да не би да сме по добре..я се огледай и виж колко ПРИСТЪПНОСТ има . А този* пу..о маринкин*едва ли някога е мислил че някога ще бъде..ГЛАВА на ДЪРЖАВАТА. И има смелоста да говори простотии ..за бай ТОШО...ПРИ КОЕТО ВРЕМЕ ХОРАТА РАБОТЕХА И ЖИВЕЕХА СПОКОЙНО.Тогава ...престъпниците се накозваха...а ..сега....

2013.12.09 | 12:26

156
Копче,изчезвай от Преезиденството!
АЗ

2013.12.09 | 12:19

155
НЕ СЪМ ФЕН НА КОМУНИСТИТЕ НО ТОВА КОЕТО ПОСТРОИ ЖИВКОВ ТИ ПУТКО МЪЖКА НЕ МОЖЕ ДА ГО СЪНУВАШ ДОРИ ЖИВКОВ ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА ЗА ДОБРО ИЛИ ЛОШО А ТИ СИ ТОЛКОВА ЖАЛЪК ЧЕ ЩЕ БЪДЕШ ЗАБРАВЕН ВЕДНАГА СЛЕД КАТО БЪДЕШ СВАЛЕН
Пази Боже

2013.11.29 | 10:09

99
Не си фен, а си баш комунист. Хитлер и Сталин също са влезли в историята. С чии пари е строил Тато ? И каква беше файдата от великите строежи - опашки за тоалетна хартия, списъци за хладилник и кола, режим на тока, стрелба по границите, забранени книги, забранена музика, забранени филми. За тях имаше резиденции, УБО, децата им следваха в чужбина, а ние висяхме по опашки.
leo

2013.12.09 | 12:17

154
този глупак излага България!!! АБСОЛЮТЕН СМЕШНИК! такива мамини синчета ни управляват вече от 25 години. пълна трагедия!!! аман от глупаци с няколко висши образования,които не разбират от нищо!!!! срам за ЛЕВСКИ И БОТЕВ!!! МАЙКО БЪЛГАРИЙО , тежко на твоите чеда!!!!....
Zoro

2013.12.09 | 12:17

153
Как е възможно да има толкова много злоба и завист към един наистина преуспял човек, при това Президент на страната ни?! Как може да се ползват такива обидни думи и квалификации?! Може би харесвате само Станишев, който е хранен със златна лъжичка, няма 1 работен ден и ви се хили като лисица от екрана? Направо е трагично!

2013.12.09 | 12:16

152
Пази Боже сляпо да прогледа! Мистър Президент,къде сте се родил,къде се образовахте,от къде научихте Първите А и Б...КАК НЕ ВИ Е СРАМ!Нима не сте били чавдарче,пионерче,нека не навзлизам по-надълбоко в миналото!Точно защото е "лъжец"-мир на праха му Живков,затова вие имате палати,незнайно как и не можете да докажете....Но недейте забравя,че БОГ ЗАБАВЯ,НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!....Вие сте един долен продажник и не заслужавате даже и да се хабя да поствам за Вас!!!

2013.12.09 | 12:13

151
Бойко беше сол ташак на Т.Живков!По онова време за да си охрана на бай Тошо трябва да си верен до гроб на БКПартия и мега комунист.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини