Станишев: Прокуратурата беше притискана по делото срещу мен

  • 18 август 2011 12:44

  • 2899
  • 27
Станишев: Прокуратурата беше притискана по делото срещу мен
©

Нито съм губил документи, нито съм ги предавал на някой, който не трябва да има достъп до тях - това каза бившият премиер и лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в коментар на информацията, че прокуратурата предлага да бъде освободен от наказателна отговорност във връзка с повдигнато обвинение за изгубени документи.

Станишев посочи, че от самото начало този въпрос е във висока степен политизиран.

Още на първата си пресконференция октомври 2009-а, г-н Борисов заяви, че съм виновен. С това системно се оказва натиск върху прокуратурата, каза той. Лидерът на БСП заяви, че преди година адвокатът му е прогнозирал, че именно в този предизборен период, обвинението ще влезе в съдебна фаза.

Да си пожелаем честни избори, без политически натиск върху съда и прокуратурата в този период, а с прокуратурата ще си водим спорове в съда, каза той.

Според него този въпрос е много незначителен в политически план в този момент. Коалиция за България има много сериозни кандидатури за президент, сондажите продължават. Не смятам, че трябва да избързваме, след като нашият основен опонент ГЕРБ не обявява кандидатурата си за президент, каза още Станишев. По думите му – това е доста смешно, а и непочтено към избирателите.

Очаква се сондажите за вицепрезидент на Коалиция за България да продължат в следващите две седмици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2899 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
SU4MEN

2011.08.19 | 16:13

22
ABE TOA STANI6KATA,KAKVO YADE BE ??? 4E MUCUNATA MU E VSE TAKA MAZNA
Kati

2011.08.19 | 16:13

21
ami kakvo yade, kakvoto vsiaka mishka........ :-)
DO KATI

2011.08.19 | 16:13

20
ABE KATI TI KADE SI BE.....AZ SAM NA MORE,AKO ISKA6 DA SE VIDIM.......AZ SAM PARVIA
Kati

2011.08.19 | 16:12

14
???????? please explain
иво

2011.08.19 | 08:10

1
По принцип Станишев е прав. От малки комунистите ги учат, че каквото и да напрявят, те не са виновни. А що се отнася до храната знам, че хамстерите обичат плодове и миша отрова. Предполагам , че хамстерчето Станишко и той е на тази разклатка.
Йуй

2011.08.19 | 16:12

19
ДА, ПРОКОРАТУРАТА БЕШЕ ПРИТИСНАТА, ЗА ДА НЕ ПОТЪРСИ ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА. СЛЕД КАТО ГИ НЯМА ДОКУМЕНТИТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТА ОТ ЛИЦЕТО КОЕТО ГИ Е ПОЛУЧИЛО ПО ЗАКОНА. ОТЪРВА СЕ ОТ ЗАТВОРА НО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОТЪРВЕШ ОТ БЪДЕЩИЯТ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП. СБОГОМ БКП !!!
evgeni

2011.08.19 | 16:12

18
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
Темид

2011.08.19 | 16:12

17
Тоя пак лъже.Koмунист ли е ,като каже нещо,да знаеш,че е поредната лъжа.Съсел,кажи тогава ,къде са документите.Ти не си служил войник и не можеш да пазиш никаква тайна,а камо ли държавна.Старите комунисти те назначиха на този пост,както и Жан за да могат да откраднат още и още,след което при издънка хората да не оплюва крадливата ви партия, а "ония там младоци,които нямали опит"...Патоци,манипулатори-защо поставяте водачи на партията си чужди имена-Седефчов,Жан,Сергей,Калфин??? Какво казват вашите психолози,как въздействат тези имена на простолюдието за изборният резултат? Сега изберете Мюмюн,може и този път да ви мине номера.

2011.08.19 | 16:12

15
Комунист ако каже нещо, значи лъже? Значи, комуниста Борисов казва, че Станишев е виновен, а "комуниста" Станишев казва, че не е. А сега де, какво правим?
Румяна

2011.08.19 | 16:12

16
Да, със сигурност е притискана, но за да не бъде осъден. Ако някой от нас простосмъртните загуби дори един документ с гриф "Строго секретно" със сигурност ще бъде осъден с ефективна присъда. А прокурорчето Джамбазов се гърчи като глист: Да има престъпление, но има чисто съдебно минало, затова прокуратурата иска само глоба"
ot 3 do Kati

2011.08.19 | 16:11

13
abe Kati,ti ot kade si be...pisah ti 4e sam na more,na Zlatnite i ako si na okolo moje da se vidime OK. Az sam parviya ot komentara i mn. mi haresa tvoyata podkrepa
Kati

2011.08.19 | 16:11

12
aaaaa, yasno.... stoplih. A kak ti e imeto? E, ne sum na more :-(
DO KATI

2011.08.19 | 16:11

11
SKIPA MI E.......KOLEV6796...AKO ISKA6 PI6I
Kati

2011.08.19 | 16:10

10
hm, ami eto pisha ti :-)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини