Орешарски на лов за китайски инвестиции

  • 25 ноември 2013 06:08

  • 1369
  • 0
Орешарски на лов за китайски инвестиции
© Булфото

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще има поредица от разговори с колегите си от Централна и Източна Европа и Китай в Букурещ. Срещите са в рамките на бизнес форум днес и утре в Румъния.

Първата среща на икономическата дискусия бе през април м.г. във Варшава. Там китайската страна обяви мерки за развитие на сътрудничеството със страните от региона, както и отпускането на специална кредитна линия от 10 млрд. долара. Става дума за съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите и екологично чистите технологии, създаване на инвестиционен фонд, насърчаване на китайските предприятия да създават икономически и технологични зони.

С Орешарски ще пътуват аграрният министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по и на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини