Местан: Имаме воля да отговорим на исканията на КНСБ

  • 20 ноември 2013 14:36

  • 2181
  • 8
Местан: Имаме воля да отговорим на исканията на КНСБ
© Булфото

Няма да поощрим гласове за отричане на политическата система като цяло. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в по повод протестите.

„Ние трябва да имаме достатъчно зряло отношение към протестите. Не случайно имаме съвсем конкретни предложения в проекта за становище на Консултативния съвет за национална сигурност, а именно – да кажем, че протестите като израз на политически различия са нещо съвършено естествено и към това трябва да се прояви разбиране”, заяви Местан. „Но ние няма да поощрим гласове за отричане на политическата система като цяло, защото демократичната плуралистична политическа система няма алтернатива. Политическите различия не са нейно отрицание, а част от тази плуралистична система. Изключително важно е да възпитаме у себе си подобна култура на разбиране на тези социални феномени”, заяви той.

Имаме политическа воля, без да засягаме макро-икономическата стабилност на страната, да отговорим положително на фундаменталните искания на този най-голям синдикат.

По повод протеста на КСНБ Местан заяви: „Там вече има съвършено ясни, конкретни искания. Имаме политическа воля, без да засягаме макро-икономическата стабилност на страната, да отговорим положително на фундаменталните искания на този най-голям синдикат”. „Те са в правото си да представят своите искания и под формата на митинг. Дори не бих го определил като протест, а това е форма на изразяване на много ясни синдикални искания. Времето ще покаже, че това е първият кабинет, който чува гласа на най-големите синдикални организации в България”, заяви Местан.

На въпрос дали има противоречие между това, което се случва на улицата, в обществото и това, което се гледа като закони в пленарна зала, Местан заяви: „Няма противоречие. Има усещане за два паралелни свята, но онова, което изкара хората на улицата, част от тяхното недоволство се свързва с казуса „Мишо – Бирата”, с начина, по който се е упражнявала властта в България. Офшорните сметки са също част от проблемите, които изкараха хората на улиците. Ние днес ще изпълним предварително поетият ангажимент да официализираме позицията си – това България, чрез министър-председателя Пламен Орешарски инициира изработването на общ европейски регламент за прозрачност на банковите сметки и за търговското участие на висши политици в офшорни зони”.

Последвайте канала на

2181 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
niki

2013.12.01 | 19:03

8
ОХ КОЛКО Е ГОТИН ТОЗ ЛЮТФИТО БРАТ,НАПРАО МЕ КЕФИ НА МАКС.АХ КАК ИСКАМ ДА ГО ЗАХАПЯ ПО ОБ.РЯЗАНАТА ПЪРЖОЛА.НИЕ С ЛЮБО СМЕ ПУМАШКИ ПОДЛОГИ,БЛАГОДАРЯ

2013.11.21 | 09:10

7
Имате воля да обслужите предварително съгласувани искания. КНСБ си бяха казионния комунистически "профсъюз" и такива си останаха. След като им дадете по няколко лева "отстъпки" и "намерите" няколко милиона лева в бюджета, ще имате повод да се тумкате в гърдите като подивяли шимпанзета.

2013.11.21 | 09:10

6
imate volia,sega ako dobiete i kura6, da se ometete,varnete parite koito otkradnahte i iznesohte,pak moze i da vi poviarvat horata 4e ve4e ste promeneni,ama nadali
fjfh

2013.11.21 | 09:09

5
Накрая ще стане беля с тия нахалници...........ама виновни са такива като тия от КНСБ, Бареков и т.н, защото отклоняват вниманието от единствената цел на обикновените хора - добър живот.
stoiko

2013.11.21 | 09:08

4
Dr. Orecharsky po dobre e i Vas da vi obrezat i virnete zadnika,ne vizdate li kolko omraza se e nasabrala v tozi narod,podajte ostavka.

2013.11.21 | 04:49

3
Кой от двамата е Премиера?Кой сега е номер едно?

2013.11.21 | 04:49

2
Вер аллах, вер аллах !!! Моли се, бе , Джевизов !!! Гледай как се моли коалиционния ти партньор !!!

2013.11.21 | 04:49

1
Всичко обещавате само и само да останете на власт.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини